Strada din buricul Bucureștiului care nu a văzut asfaltul / galerie FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O stradă din centrul Capitalei României nu a fost asfaltată niciodată.

La doar 90 de metri de monumentul Kilometrul zero al României, localizat în curtea Bisericii Sf. Gheorghe Nou din București, se află o stradă care nu a fost asfaltată deloc de-a lungul timpului. Este vorba de strada Nicolae Mavrogheni, stradă perpendiculară pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

Nu cunoaștem cu exactitate motivele pentru care această stradă nu a fost asfaltată de-a lungul timpului, dar cu siguranță că un astfel de loc nu face cinste unei capitale europene, mai ales că se află, vorba aia, „în buricul târgului“.

Realitatea este cu totul dezolantă și chiar dacă s-au mai făcut reportaje în ultimii ani, nimeni nu și-a asumat asfaltarea acestei străzi. Nici măcar macadamul nu este nivelat, ci este plin de gropi și gunoaie, o imagine pe care nu o vezi nici în cele mai neîngrijite orașe mici de provincie din România.

Când am luat la pas „celebra“ stradă, ne-am dat seama că nici nu prea se circulă pe ea, fiind mai degrabă folosită drept parcare publică de locuitorii din zonă. Iar ca imaginea acesteia să fie încununată cu „succes“, fix în mijloc, acolo unde se întretaie cu strada Șelimbăr, un tomberon gigantic, uitat probabil din anii '90, plin cu moloz, completează imaginea nefericită a locului.

Poate autoritățile ar trebui să dea niște explicații cu privire la motivele care stau în spatele lipsei asfaltului și a condițiilor de bun simț pe această stradă, pentru că nu este nici una lungă, având aproximativ 120 de metri, prin urmare nu credem că ar provoca mari „pagube“ în bugetul unei primării și nici nu reprezintă vreo mare provocare de inginerie, strada fiind una perfect dreaptă și plată.

Sau poate, cine știe, această stradă este păstrată ca mărturie a ceea ce a fost cândva Bucureștiul, o imagine care să ne amintească de vechimea de aproape șase ori centenară a orașului. Totuși, în condițiile în care și cele mai necunoscute ulițe din satele de munte din România au început să fie asfaltate în ultimii ani, credem că existența unei astfel de străzi în centrul capitalei nu face cinste unei țări care se află în Uniunea Europeană de 15 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel