Stoltenberg sugerează că Finlanda și Suedia ar putea intra separat în NATO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Jens Stoltenberg a sugerat că Suedia și Finlanda ar putea intra separat în Alianța nord-Atlantică.

Secretarul general al NATO a spus că este mai important ca Finlanda și Suedia să se alăture alianței militare rapid, mai degrabă decât în același timp pe fondul tensiunilor cu Turcia, care a refuzat să ratifice ofertele de aderare ale națiunilor nordice.

Vorbind înainte de o întâlnire a miniștrilor apărării NATO la sediul alianței de la Bruxelles, marți, Jens Stoltenberg a spus că „principala problemă nu este dacă Finlanda și Suedia sunt admise împreună”.

„Întrebarea principală este ca ambele țări să fie acceptate ca membri cu drepturi depline cât mai curând posibil”, a spus el reporterilor.

Comentariile lui Stoltenberg au marcat prima recunoaștere deschisă de către NATO că cele două țări s-ar putea alătura alianței separat după ce au abandonat decenii de neutralitate și au solicitat aderarea la NATO în urma invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia în februarie anul trecut.

Cererile lor de aderare au fost ratificate de toate cele 30 de state membre ale alianței transatlantice, cu excepția Ungariei și Turciei, aceasta din urmă fiind considerată principalul obstacol în calea aderării lor, conform Al Jazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel