Data publicării:

Stoltenberg repetă: Să i se permită Ucrainei să lovească Rusia cu armele NATO. Numărul ţărilor care acceptă crește, în ciuda avertismentelor lui Putin

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Națiunile aliate Ucrainei trebuie să-i permită acesteia să atace teritoriul rus cu armele pe care i le furnizează, a reiterat joi secretarul general al NATO, iar din ce în ce mai multe state sunt de acord cu acest lucru.

"Cred că a sosit momentul să reconsiderăm unele restricţii pentru a le permite ucrainenilor să se apere cu adevărat", a afirmat Stoltenberg la Praga, luând în considerare luptele recente din Ucraina, înaintea unei reuniuni informale a miniştrilor de externe din statele NATO. Acesta a făcut referire la trupele ruse care au deschis un nou front în regiunea Harkov, înregistrând progrese.

Mai multe națiuni membre ale NATO au acceptat deja oficial solicitarea lui Stoltenberg, printre acestea numărându-se Marea Britanie, Franța, Polonia, Cehia, Țările de Jos, Estonia, Letonia, Danemarca și Norvegia. Alte state sunt însă mai rezervate, temându-se de un conflict direct cu Federația Rusă. Statele Unite și Germania, principalele furnizoare de ajutor militar pentru Ucraina în războiul cu Rusia, nu au consimțit până în prezent să permită Kievului să atace ținte de pe teritoriul rus cu armele occidentale livrate.

Moscova a acuzat joi NATO că "provoacă" Ucraina să extindă conflictul, după ce Vladimir Putin a avertizat marți țările europene membre ale NATO cu "consecinţe grave" dacă vor permite Ucrainei să utilizeze armament occidental pentru a lovi teritoriul Rusiei, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel