Stirile dimineții - sinteză Sport - 19 octombrie 2018
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Vă prezentăm cele mai importante știri din sport din această dimineață de vineri, 19 octombrie 2019.

* Peste 1.350 de sportivi din 28 de ţări europene vor fi prezenţi la finalul lunii la Sala Transilvania din Sibiu, unde vor avea loc două evenimente de amploare: Cupa Internaţională de Taekwon-do ITF pentru Copii şi Cadeţi (25-26 octombrie) şi cea de-a noua ediţie a Cupei Europei la Taekwon-do ITF (26-28 octombrie), informează un comunicat remis Agerpres. La competiţii vor participa sportivi din România, Rusia, Bulgaria, Italia, Cipru, Armenia, Franţa, Finlanda, Anglia, Irlanda, Polonia, Germania, Ucraina şi alte ţări europene.

* 'Îmi doresc să stau cât mai mult aici, mai ales că am venit la un club la care m-au dorit toţi acţionarii', a declarat joi într-o conferinţă de presă noul antrenor al lui FC Hermannstadt, Vasile Miriuţă, care l-a înlocuit pe Alexandru Pelici pe banca penultimei clasate în Liga I de fotbal. 'Am venit iar la o echipă din Ardeal, unde de câte ori am antrenat, m-am simţit foarte bine. Am găsit nişte băieţi faini, cum zicem noi. Am avut câteva zile la dispoziţie ca să ne acomodăm unii cu alţii, să-i cunosc mai bine', a spus Miriuţă, care a găsit 'binevenită' întreruperea campionatului pentru meciurile naţionalei, potrivit paginii de Facebook a clubului.

* Ripensia Timişoara a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, 1-1, joi seara, pe stadionul Dan Păltinişanu din Timişoara, într-un meci în devans din etapa a 13-a a Ligii a II-a de fotbal. U a deschis scorul prin Dorin Goga (41), dar Ripensia a egalat în prelungiri prin Andrei Dumiter (90+2).

* CS Măgura Cisnădie a terminat la egalitate cu HC Zalău, 24-24 (13-10), joi, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a Ligii Naţionale de handbal feminin. Măgura a evitat înfrângerea, reuşind să marcheze de două ori în ultimele 90 de secunde, după ce echipa antrenată de Gheorghe Tadici a condus cu 24-22.

* UEFA a anunţat joi că anchetează incidentele produse de suporteri la meciul PSG - Steaua Roşie Belgrad (6-1), care a avut loc pe 3 octombrie, pe Parc des Princes, în Liga Campionilor la fotbal. PSG este în vizorul UEFA pentru comportamentul unor suporteri ai săi, care, printre altele, au aprins fumigene. Pe lângă incidentele de pe Parc des Princes, imediat după meci, la intrarea pe stadion, au avut ciocniri între forţele de ordine şi mai multe sute de persoane purtând cagule, aminteşte AFP.

* Fundaşul stânga al echipei engleze Manchester United, Luke Shaw, spune că este doar o chestiune de timp până va semna prelungirea contractului cu gruparea de pe Old Trafford, cu valabilitate cinci ani şi cu un salariu de 150.000 lire pe săptămână, scrie presa engleză. Shaw, 23 de ani, are actuala înţelegere cu clubul până în vara lui 2019, însă fotbalistul a avut o evoluţie slabă în ultimul sezon. El a recunoscut că la un moment dat i se părea imposibilă o prelungire a contractului, însă acum are speranţe, fiind mereu pe teren de când a început noul sezon din Premier League.

* Trei reprezentanţi ai Federaţiei de Fotbal din Nigeria (NFF) au fost acuzaţi de delapidarea a 9,5 milioane dolari din fonduri FIFA, bani pe care i-au folosit în scopuri personale. Christopher Andekin, Jafaru Fadanari Mamza şi Rajan Zaka au săvârşit fapta în anul 2015, potrivit unei anchete a Comisiei pentru combaterea infracţiunilor economice şi financiare din cadrul Agenţiei anticorupţie din Nigeria.

* Starul naţionalei de fotbal a Argentinei şi al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a participat joi la punerea pietrei de temelie a unui centru oncologic pentru copii la Barcelona, el fiind unul dintre principalii sponsori. 'Sunt foarte fericit, este extraordinar să poţi face parte dintr-un asemenea proiect, să-l vezi că devine realitate, a spus Messi.

* Un suporter al echipei de fotbal AS Roma, Filippo Lombardi, a fost exonerat joi de un tribunal din oraşul englez Preston de acuzaţiile aduse în cazul agresării unui fan al lui Liverpool cu ocazia meciului disputat pe 26 aprilie în semifinalele Ligii Campionilor, a anunţat BBC. Suporterul agresat, Sean Cox, în vârstă de 53 de ani, a suferit răni grave la cap după ce a fost agresat lângă stadionul Anfield din Liverpool. El venise din Irlanda ca să vadă meciul.

* Francezul Patrick Mouratoglou, care o pregăteşte pe fostul lider mondial al tenisului feminin, Serena Williams, a pledat joi pentru posibilitatea ca jucătorii să primească indicaţii din partea antrenorului (coaching) în timpul tuturor competiţiilor, informează L'Equipe. Într-un lung mesaj publicat pe Twitter, Patrick Mouratoglou a apărat coachingul în tenis. Alături de Serena Williams, antrenorul a fost în centrul unei polemici la finala ultimei ediţii a US Open. Gesturile sale din tribune către fostul lider mondial au făcut ca arbitrul s-o sancţioneze pe jucătoarea americană.

* Jucătorul australian de tenis Nick Kyrgios, locul 37 mondial şi favorit nr. 5, a declarat forfait în optimile turneului ATP de la Moscova, dotat cu premii totale de 856.445 dolari. Australianul, care trecuse în primul tur de rusul Andrei Rublev, ar fi trebuit să-l întâlnească pe bosniacul Mirza Basic, nr. 76 mondial, însă partida nu s-a mai disputat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel