Steven Spielberg, lovitură pe piața filmului. Cu cine și-a unit forțele
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Jack Ma, unul dintre miliardarii chinezi,  și-a unit forțele cu  Steven Spielberg pentru a produce și distribui filme, întărind legătura dintre China și Hollywood. 

Alibaba Pictures, una dintre ramurile conglomeratului în expansiune al lui Ma, a anunțat că a cumpărat un pachet minoritar de acțiuni în Amblin Partners, compania de creație fondată de regizorul american Steven Spielberg, ce deține și studiourile DreamWorks, informează AFP.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc duminică, la Beijing, Spielberg — care a filmat Imperiul soarelui (1987) în Shanghai — a declarat că parteneriatul îi va permite să aducă mai mult din China în America și mai mult din America în China, potrivit comunicatului Alibaba. La rândul său, Ma a spus că în timp ce între Statele Unite și China ar putea exista diferențe culturale, compania sa se va concentra pe povești umane și va servi ca o punte între cele două țări.

Afacerea presupune cofinanțarea și coproducția filmelor pentru piața chineză și internațională, menționează Alibaba pe site-ul său. De asemenea, Alibaba Pictures va deține și un post în conducerea de la Amblin. Alte detalii financiare ale parteneriatului nu au fost făcute publice.

Într-un interviu publicat pe website-ul companiei, președinta Alibaba Pictures, Zhang Wei, a declarat că afacerea cu firma lui Spielberg nu este doar o investiție financiară și că Amblin a fost aleasă în locul altor posibili parteneri de la Hollywood datorită conversațiilor cu reprezentanții acesteia, care nu s-au axat numai pe aspectul finanțării.

Prin acest parteneriat, compania lui Spiellberg va avea acces la ecosistemul online al Alibaba, iar filmele vor fi distribuite prin platforme de streaming precum Youku Toudu, corespondenta Youtube.

Înțelegerea Alibaba Pictures și Amblin Partners face parte dintr-un val de investiții chineze la Hollywood. Luna trecută, Wanda a anunțat că va investi în filmele produse de Sony Pictures, fapt ce a ridicat unele semne de întrebare, existând anumiți critici care sugerează că directorul companiei, Wang Jianlin, are legături strânse cu guvernul chinez și că ar putea încerca să exercite propaganda asupra media americane, după cum a notat Variety.

Pătrunderea companiilor de cinematografie străine pe piața chineză, aflată în plină dezvoltare, este restricționată, iar pentruevita aceste restricții, studiourile de la Hollywood sunt în căutare de parteneriate cu companii locale. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel