Stephen Hawking, sfârșitul lumii. Previziune sumbră
Data publicării:
Autor: Andi Miron
WhatsApp
Stephen Hawking, celebrul astrofizician britanic a decedat. În urma sa au rămas numeroase contribuții în domeniul științei, dar teoriile sale cu privire la existența lui Dumnezeu și apocalipsă au stârnit cel mai puternic interes publicului larg.

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a murit miercuri, 14 martie, la vârsta de 76 de ani.

Suferind de scleroză laterală amiotrofică (denumită şi boala Lou Gehrig), cu care a fost diagnosticat la vârsta de 21 de ani, Hawking era imobilizat într-un scaun cu rotile şi putea comunica doar prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator vocal. În 2017, cunoscutul astrofizician declarase pentru BBC că nu se așteptase să trăiască atât de mult, ținând cont de boala de care suferea.

Hawking a mărturisit pentru BBC că pentru el cea mai mare realizare a sa a fost descoperirea că găurile negre nu sunt în întregime negre. Astrofizicianul a devenit cunoscut la nivel mondial prin cartea sa „Scurtă istorie a timpului", bestseller publicat în 1988, vândut în peste 10 milioane de exemplare.

100 de ani pentru a elibera Terra

Stephen Hawking a lansat un scenariu sumbru, în legătură cu dispariția rasei umane pe Terra. Acesta a declarat în 2017 că pământenii au 100 de ani la dispoziție pentru a părăsi planeta, asta după ce în 2016 declarase că planeta Pământ, așa cum o știm, va dispărea în 1000 de ani. Savantul declarase faptul că sfârșitul lumii fi provocat de suprapopulare și poluare a atmosferei. De asemenea, nu a scos din calcul chiar o posibilă invazie extraterestră.

În plus, Hawking a precizat în repetate rânduri că singura șansă de supraviețuire a speciei umane va rămâne doar explorarea spațiului cosmic, punct de vedere susținut și de Elon Musk, CEO la SpaceX și Tesla.

[citeste si]



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel