Stenograme - Discuţia dintre Lidia Buble şi poliţistul care a tras-o pe dreapta. Agentul i-ar fi făcut avansuri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Lidia Buble/ foto Facebook
Lidia Buble/ foto Facebook
Au apărut mai multe stenograme din seara în care Lidia Buble a fost oprită în trafic de Poliţia Rutieră. Aceasta a povestit atunci, la telefon, cum a reuşit să scape de testarea alcoolscopică, dar şi câţi bani a dat agenţilor. 

Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, în dosarul în care este acuzată că a dat mită unor polițiști care intenționau s-o testeze cu aparatul etilotest. Alături de artistă au mai fost trimise în judecată patru persoane, între care și cei doi agenți ai Brigăzii Rutiere a Capitalei care ar fi luat mita. Lidia Buble a fost trimisă în judecată alături de polițiștii Marius Constantin Miulescu și Elena Daniela Reznicsek, precum și de Laurențiu Cristian Ciupercă și Dragoș Ștefan Presură.

Lidia Buble ar fi fost oprită de un echipaj al Brigăzii Rutiere în timp ce îndrepta către locuința sa din București. Cei doi agenți, un bărbat și o femeie, i-ar fi cerut Lidie Buble să sufle în aparatul etilotest, însă aceasta nu s-a grăbit și a sunat un prieten, pe care l-a întrebat ce să facă, în condițiile în care ar fi consumat alcool. VEZI MAI MULTE AICI

Stenograme - Ce a discutat cântăreaţa cu agentul 

Jurnaliştii de la Gândul au publicat stenogramele discuţiei dintre Lidia Buble şi Dragoş Ştefan Presură, în care cântăreaţa povestea ce a vorbit cu agentul şi cum vrea să scape de amendă şi de testarea alcoolscopică. 

Lidia Buble: Vai, vine poliția. Leșin!

Dragoș Ștefan Presură: Nu cred!

Lidia Buble: Da, da, da …

Dragoș Ștefan Presură: La tine?

Lidia Buble: Da,da,da…la semafor

Pe fundal, se aude dintr-o dată și vocea polițistului:

Polițist rutier: Sărut mâinile!

Lidia Buble: Bună!

Polițist rutier: De la Brigada Rutieră vă deranjăm! Permis, buletin, talon, vă rog!

Lidia Buble: Nu am nimic. Am fost doar să iau apă și mă întorc acasă.

Polițist rutier: Sigur?

Lidia Buble:Da! (râde și se adresează lui Dragoș Ștefan Presură) Ăăă…te sun eu imediat?

Dragoș Ștefan Presură: Da, te rog!

Lidia Buble: Hai, te pup!

Agentul i-ar fi făcut avansuri Lidiei Buble

Ulterior, cântăreaţa l-a sunat din nou pe Presură, pentru a-i povesti discuţia cu agentul. 

Lidia Buble: Băi, nici nu-ți vine să crezi dacă îți zic! Doamne, ce idiot! Deci fii atent! Doamne ferește! Asta pe lângă faptul că…

Dragoș Ștefan Presură: Nu, zic așa: Stai, stai, stai…Zi-mi așa

Lidia Buble: Nu, vine după mine până acasă să iau cardul să-i dau bani, dacă-ți vine să crezi

Dragoș Ștefan Presură: Cum îl cheamă?

Lidia Buble: Nu știu cum îl cheamă, dar avea vrăjeală în el, efectiv … deci … ăsta nu știu la ce se aștepta…adică…el…Doamne! Niciodată nu mi s-a întâmplat așa ceva. Efectiv, deci se dădea la mine la modul ăla nesimțit și-mi zicea „Ce să facem acum domnișoară Lidia?” „Dă-mi amendă, ce să faci?” „Păi știți, e 2.500 și nu știu cât amenda…” Zic: Ok. Dă-mi amendă. Muream de sete. Ce vrei să fac? Dă-mi amendă!” ”Păi nu amendă…nu v-aș da, poate ne calculăm altfel”. Și zic:„Aaaa, păi zi așa! Ce vrei, bani? Vii după mine până acasă, ce să fac? N-am nimic la mine. Am luat bani să-mi iau apă, nu mi-am luat bani să…” Și vine mă, după mine ăsta…Doamne, mă crucesc, nu-mi vine să cred! Da, mă duc să iau cardu’ … nici nu știu câți bani se dă. Eu n-am dat în viața mea șpagă la polițiști. E prima dată, efectiv, ăsta e un puțos d-ăsta de 27 -28 de ani, nu are mai mult de 30 de ani.

Dragoș Ștefan Presură: Da, da, da. Dă-i 500 de lei și spune-i că îi transmite salutări Ionuț Ipate.

Lidia Buble: (râde) Păi eu nu știu cine este Ionuț ăsta, Ipate. Păi și ce poate…să nu sune ca o amenințare, să mă trezesc că-mi dă ăsta amendă…

Dragoș Ștefan Presură: Nu mă, nu. E la la Rutieră și e pe zona asta a Nordului. Ăsta m-a oprit pe mine la un moment dat. Și la fel…omu e…ăăă…băi eu n-am texte de-astea cu ei. M-a oprit ok, radar, nu știu ce…bine boss, da, oricum eram… adică nu-mi lua carnetu’, nu nimic.

Lidia Buble: Vaiii, dar apropo, știi ce mi-era frică? Pentru că el a coborât din mașină, Doamneee, numai Dumnezeu … nu știu cum l-am luat, l-am îmbârligat, coborâse cu fiola, îmi era că dacă mi-o pune…

Dragoș Ștefan Presură: Da, da. Știu, știu […] Băi, spune-i că ești prietenă cu Ionuț Ipate, să nu-ți pună fiola. Deci orice ai face, să nu-ți pună fiola. Că odată ce ai suflat în fiolă, aia se înregistrează și e foarte complicat să rezolvi.

În continuare, aflată în drum spre casă, ca să ia bani pentru polițiști, Lidia Buble i-a povestit lui Dragoș Presură cum a reușit să-l determine pe agentul de circulație să nu o verifice cu etilotestul.

Lidia Buble: L-am luat cu vrăjeală. Zic: Tu nu vezi că am trei sticle de apă lângă mine? Muream de sete în casă, nu mai puteam. […] și am deschis o sticlă de apă și am început să beau ca disperata. Zic, mamă, dacă îmi pune ăsta fiola…am luat și o gumă.

Dragoș Ștefan Presură: Ăăăă…poți să le…, mă rog, în cazul tău nu e ultra…nu e prea recomandat….dar eu…ți-am zis ce mi s-a întâmplat mie chestia asta, știi? Băi, n-am la mine, da, deci dacă vrei dă-mi numărul de telefon, ne vedem mâine. Și mă rog, evident, te duci, pentru că ei îți iau numărul de la mașină și dacă le dai vreo țeapă, ai rupt-o în fericire.

Lidia Buble: Aoleu, Doamne…

Dragoș Ștefan Presură: Și…gen…tu trebuie să te duci acasă să-ți iei cardul și după aia să te duci la bancomat, nu?

Lidia Buble: Am 300 și ceva de lei și mai am în euro. Ori îi dau așa dacă-i convine, , dacă nu, îi zic să mă aștepte sau să mă ducă undeva să scot de pe card să-i dau acuma. Nu stau să…

La final, aceasta l-a mai sunat o dată pe Presură. 

Lidia Buble: Vezi că era pus pe combinație, dacă ți-am zis! Doamne ferește! deci „Îți dau numărul meu dacă ai vreodată nevoie să…” Nu e nevoie”…„Acum, dacă tot ne-am întâlnit, cred că nimic nu este întâmplător…poate așa a fost să fie, dacă mai faceți prostii…Zic: Eu nu fac prostii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel