Stelian Tănase, despre amprenta politică a accidentului aviatic
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
tanase
tanase

"Ipoteza că suntem eterni s-a năruit în Apuseni" a scris Stelian Tănase, care a comentat, pe blogul personal, tragedia aviatică și amprenta politică pe care o lasă. 

Șeful interimar al TVR a scris că "Ieri am citit un pomelnic de demiteri și demisii. Lucru normal într-o țară europeană după haosul și brambureala de nedescris in operațiunea căutarii avionului căzut în Apuseni. Chiar mă mir că s-a tăiat chirurgical și prompt, că nu s-au așteptat alte analize și ședințe de guvern. Faptele (mai curînd lipsa lor ) au fost strigătoare la cer și decizia nu suferea amînare. Vinovații – nu toți- au fost scurtați de cap, concediați. E bine că nu s-a recurs la obișnuita tărăgănare a chestiunilor spionoase, cum sunt obișnuiți politicienii mereu temători și de umbra lor.  Cred că Ponta&Co nu au vrut să repete încetineala SMURD, STS Romatsa,etc".

Ipoteza că suntem eterni s-a năruit în Munții Apuseni

Stelian Tănase a adăugat că "În fond morala acestei povești foarte triste a fost despre noțiunea de timp. Cît de încet se mișcă niște șefi de instituții care în mod normal ar trebui să intevină în regim de urgență. Ce înseamnă urgență pentru sistem? Sistemul s-a mișcat încet, haotic și fără răspundere, așa cum s-a văzut. Poate că românii nu au noțiunea timpului, trăind între Occident și Orient. Occidentalul știe foarte bine ce este timpul și cum să îl folosească. De data asta, în situația dată, a funcționat dimensiunea noastră orientală – unde timpul are altă valoare, nu curge în nici un sens. Ipoteza că suntem eterni, că nu purtăm ceasuri, că nu murim, s-a năruit în Apuseni, luni".

Imaginea politică într-un an electoral contează cel mai mult

Analistul subliniază că imaginea lui Crin Antonescu ar avea de suferit pentru că "are trei miniștri amestecați in povestea asta, Stroe, Mănescu, Nicolăescu". Stelian Tănase a scris că "într-un an electoral imaginea este cea care contează cel mai mult, de unde sentința tranșantă a liderului liberal. Cuvîntul cheie este aici “revoltă”. Nu m-am gîndit că există o asemenea amenințare - de revoltă - dar sensibilitațile  politicienilor, temerile lor, sunt mai acute decît ale celorlalți. D-aia reușesc sau fac eșec în politică. Să fie această temere factorul care a acționat ieri ? Premierul Ponta a ieșit la presă și a spus lucrurilor pe nume, chiar dacă nu pînă la capăt".

Ponta și PSD s-au "extras". PNL a rămas cu o piatră de moară de gât

Despre tăiatul în carne vie anunțat, analistul opinează că "incizia a fost prudentă, nu foarte adîncă. Situația asta nenorocită - care s-a soldat cu victime și a scos la iveală dezorganizarea din multe instituții - s-a transferat rapid pe teren politic. Nu mă refer la cei care stau pe margine și arată cu degetul spre guvern ca și cum el a produs accidentul pe baza principiului că orice ce se intimplă de vină e guvernul! Tensiunea reală s-a produs în USL între cei doi mari actori PSD și PNL. Ponta&PSD s-au extras prin apariția de ieri in fața presei anunțind sec concluzii și măsuri. PNL a rămas cu o piatră de moară de gît pe care trebuie luni la BPN să o arunce în apă cu riscul că dacă nu o face să se scufunda și mai mult la capitolul imagine chiar înaintea alegerilor europarlamentare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel