Urmărește emisiunea live
Stelian Ion vs. Lucian Bode. Poliția Judiciară, scoasă din subordinea MAI. Ciocan amenință că scoate polițiștii în stradă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Comisarul șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, despre disensiunile care au apărut între partidele de guvernare privitoare la Poliția Judiciară.

Ministrul Justiției ar fi fost criticat de liberali din cauza faptului că ar încerca să preia Poliția Judiciară din cadrul MAI la Parchet. Într-un interviu exclusiv pentru DC News, comisarul șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al F.S.D.P.R., a exprimat opinia Federației privitoare la această disensiune și măsurile pe care le va întreprinde:

„Vedem în presă un război în coaliția de guvernare. Noi înțelegem că războaiele se duc în teatrele de operare, pe câmpurile de luptă și au anumite particularități. În coaliție se ceartă două partide. Pe de o parte, un partid îl susține pe ministrul Lucian Bode și spune ca Poliția Judiciară să rămână în cadrul MAI și aici suntem fermi și informăm opinia publică din România și din străinătate că Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România este umăr la umăr cu ministrul Bode și asigurăm că Poliția Judiciară nu va trece la un alt minister, ci va rămâne în cadrul MAI din foarte multe motive. Avem un deficit de 27% ca personal, iar un astfel de dezechilibru ar aduce într-o stare de pericol zona socialului din România căruia noi trebuie să-i asigurăm securitatea. Mai mult decât atât, o astfel de solicitare, venită din partea oricărei formațiuni politice, este mai mult decât nepotrivită, ba chiar periculoasă pentru țară.

Federația solicită imperativ Președintelui României să întrunească Consiliul Suprem de Apărare al Țării care să evalueze consecințele unei astfel de declarații și a unei astfel de intenții și, desigur, CSAT-ul să ia decizii în conformitate cu gravitatea unei astfel de stări.

Poliția Judiciară nu este nimic altceva decât poliție. Poliția e o unitate a Statului Român și nu putem să avem mai multe poliții cu subordonări în altă parte decât în fața ministrului Afacerilor Interne. E o intenție mai mult decât periculoasă, foarte gravă chiar, vom evalua consecințele unui astfel de demers, vom vedea cine sunt inițiatorii și solicităm ca ei să fie comunicați public pentru că legea impune acest lucru și așteptăm răspunsul oficial și din partea CSAT-ului. Dacă domnul ministru Bode a declarat că nu va permite ca Poliția Judiciară să plece la un alt minister, având în vedere ofensiva care se duce împotriva MAI, noi suntem baza ministrului Bode și niciun polițist nu va face altfel de cum dispune acesta“, precizează Ciocan.

Federația scoate polițiștii în stradă

„Am discutat la conducerea Federației, suntem extrem de supărați vis-a-vis de această intenție și declarație făcută în spațiul public, solicităm ca CSAT-ul să evalueze consecințele și Federația anunță că va scoate polițiștii în stradă și niciun polițist nu va pleca din subordinea ministrului Bode. Cerem politicului să nu mai ingereze vreodată în activitatea Poliției, nu ne interesează activitatea politică și toate sindicatele din Poliția Română și MAI vor fi unite“, a conchis comisarul șef Christian Ciocan.

VEZI ȘI  -  Stelian Ion (USR), criticat de liberali într-o şedinţă tensionată a PNL - Surse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel