Stelian Ion vs. banii magistraților. Mugur Ciuvică și Bogdan Chirieac, dialogul momentului: Vine Stelică și le taie. Să stea liniștiți, cu bani puțini - VIDEO
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay
Analistul politic Bogdan Chirieac și președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, au dezbătut disputa dintre ministrul Justiției, Stelian Ion, și magistrați. 

Mugur Ciuvică și Bogdan Chirieac au dezbătut în mod ironic ”reglarea fină” dintre Stelian Ion și magistrați, după ce ministrul le-a spus că au cheltuit prea mult și să strângă cureaua. Adresele ministrului sunt văzute ca o amenințare de judecători, care-l avertizează ferm. 

”Să stea liniștiți, cu bani puțini”

”Acum sunt mici probleme, dar, de fapt, nu sunt probleme, e o reglare fină așa, că dl. Stelian Ion, ministrul Justiției, a spus că-i arde la bani dacă se mai agită mulți magistrați, ceea ce mi se pare foarte corect” a spus Mugur Ciuvică în emisiunea ”Miercurea Neagră” de la DCNewsTV și Gold FM. 

”Asta înseamnă că o să-l sprijinim și pe dl. Stelian Ion” a spus Bogdan Chirieac, completat de Mugur Ciuvică: ”Păi, sprijiniți-l, a spus că și magistrații să vadă ei cu cheltuielile și, dacă mai cârâie mult, oricum nu le mai dă bani în plus, să stea liniștiți acolo cu bani puțini. Și discută cu sporurile, că au sporurile mari, ceea ce s-ar putea să fie corect și să le taie și niște sporuri magistraților, ceea ce, iarăși, mi se pare absolut corect, procurorilor și judecătorilor, că au multe sporuri și să le mai taie din ele”. 

”A fost rău că nu le-a majorat destul”

”Nu, eu nu sunt de acord, eu doresc ca ele să fie majorate” a venit replica lui Bogdan Chirieac, ironică. ”Le-a majorat Dragnia, acum să vină neo-marxiștii să le taie” a spus Mugur Ciuvică. ”Păi și nu l-au pedepsit pentru asta?” a întrebat Bogdan Chirieac. ”Da, l-au pedepsit, a fost rău că le-a majorat, acum înseamnă că vor să le fie tăiate” a continuat Mugur Ciuvică. ”Nu, a fost rău că nu le-a majorat destul” a completat Bogdan Chirieac. ”Vine Stelică și le taie. Nu cred că va ajunge să le taie, deși ar fi un lucru foarte frumos” a mai spus Mugur Ciuvică. ”Nu, nu va face asta Stelică, eu am încredere în el, că are garsoniera aia luată pe nașpa de la Mazăre în Constanța, deci nu, nu.” a conchis Bogdan Chirieac. 

Vezi mai mult în video: 

Ministrul Stelian Ion cere magistraților să facă economii

Luni, ministrul Justiției, Stelian Ion, le-a transmis judecătorilor că au cheltuit 25% din creditele bugetare până în martie 2021 şi că instanţele riscă să rămână fără bani în acest an. El susţine că nu sunt bani pentru plata salariilor restante şi le cere magistraţilor să facă economii în plus de 10%. 

Ministrul Justiției a trimis trei adrese instanțelor pentru calculul salariilor magistraților

”Este o măsură care trebuie luată în toate unitățile. Ordonatorii de credite trebuie să aibă grijă să se încadreze în limitele bugetare și este o adresă pe care am trimis-o către instanțe în ideea de a ne asigura că nu sunt depășite aceste limite, nu este nimic anormal. Am avut în vedere cheltuielile de personal în aceste adrese. Eu spun că, dacă avem grijă cum cheltuim aceste resurse, nu va exista riscul ca instanțele să rămână fără bani“, a precizat ministrul Stelian Ion, într-o intervenție televizată. 

”O amenințare fără precedent”

Andreea Ciucă, președintele Asociației Magistraților, a afirmat, la Antena 3: ”Problema aceasta este una cu totul falsă. Despre ce vorbim aici? Despre amenințări cu persoanele private care vor răspunde în condițiile legii dacă nu vor folosi creditele bugetare, potrivit scopurilor lor, sau dacă vor angaja cheltuielile peste creditele de angajament. Cum poți tu, Curte de Apel sau Tribunal, să obții o plată atâta vreme cât toate plățile se fac prin trezorerie?

Nu ai cum să folosești creditele bugetare în alte scopuri. Dacă Doamne ferește cineva și-ar pierde mințile în acest sens, trezoreria nu onorează respectivul ordin de plată. Avem o dispoziție foarte strictă. În calitate de președinte al Asociației, aceasta este o chestiune și o amenințare fără precedent, nici nu știu să se fi întâmplat lucruri de acest sens, pentru că, așa cum v-am spus, nu au cum să se întâmple câtă vreme noi derulăm plăți prin trezorerie. Eu nu știu dacă cineva l-a informat într-o așa situație de nedescris”. 

Vezi și: Judecătorul Mădălina Afrăsinei îi răspunde lui Stelian Ion: Umilință! Vom acționa potrivit legii, suntem hotărâți să dăm în judecată 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel