Stelian Ion a stricat Paștele judecătorilor. Andreea Ciucă (Asociația Magistraților): Fără precedent!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură Antena 3
Sursă foto: Captură Antena 3
Andreea Ciucă, președintele Asociației Magistraților din România, a vorbit despre intențiile ministrului Justiției, Stelian Ion.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, le-a transmis judecătorilor că au cheltuit 25% din creditele bugetare până în martie 2021 şi că instanţele riscă să rămână fără bani în acest an. El susţine că nu sunt bani pentru plata salariilor restante şi le cere magistraţilor să facă economii în plus de 10%.

O primă adresă, trimisă pe 21 aprilie 2021 de ministrul Justiţiei, Stelian Ion, judecătorilor Curţilor de Apel şi Tribunalelor din România, arată că, potrivit Ministerului de Finanţe, „din analiza datelor operative, prin execuţia bugetului de stat, la nivelul lunii martie 2021 se înregistrează un grad de utilizare a creditelor bugetare aprobate la titlul , de peste 25%, iar menţinerea acestui ritm poate genera riscul ca fondurile aprobate în buget să fie insuficiente în raport cu necesităţile de finanţare” (citește mai multe AICI).

Asociația Magistraților, reacție

Andreea Ciucă, președintele Asociației Magistraților, a avut o intervenție la Antena 3 și a comentat intențiile lui Stelian Ion:

„Problema aceasta este una cu totul falsă. Despre ce vorbim aici? Despre amenințări cu persoanele private care vor răspunde în condițiile legii dacă nu vor folosi creditele bugetare, potrivit scopurilor lor, sau dacă vor angaja cheltuielile peste creditele de angajament. Cum poți tu, Curte de Apel sau Tribunal, să obții o plată atâta vreme cât toate plățile se fac prin trezorerie?

Nu ai cum să folosești creditele bugetare în alte scopuri. Dacă Doamne ferește cineva și-ar pierde mințile în acest sens, trezoreria nu onorează respectivul ordin de plată. Avem o dispoziție foarte strictă. În calitate de președinte al Asociației, aceasta este o chestiune și o amenințare fără precedent, nici nu știu să se fi întâmplat lucruri de acest sens, pentru că, așa cum v-am spus, nu au cum să se întâmple câtă vreme noi derulăm plăți prin trezorerie. Eu nu știu dacă cineva l-a informat într-o așa situație de nedescris“, a precizat Andreea Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel