Stela Popescu era o fetiță când s-a refugiat în România. Dan Negru: Știm să repetăm doar vremurile proaste
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Dan Negru
Facebook Dan Negru
Dan Negru a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu regretata Stela Popescu şi şi-a exprimat o speranţă în toiul războiului din Ucraina. 

"Când rușii au invadat Basarabia, o fetiță se refugia cu familia în România. Stela era numele fetiței. Mi-a povestit adeseori drama refugiaților.

Asta e ultima fotografie a Stelei într-un platou de tv și am făcut-o la vreo '70 de ani după drama ei de copil-refugiat. La câteva ore după fotografia asta, Stela devenea stea. 

Stela Popescu a fost un copil refugiat din calea rușilor. Poate că printre miile de copii refugiați de azi, undeva e și o Stela Popescu. Drama refugiaților a fost și se va repeta mereu.

Știm să repetăm doar vremurile proaste, nu și vremurile bune", a scris Dan Negru pe Facebook.

Scriitoarea britanică JK Rowling a anunţat luni că va face o donaţie de un milion de lire (1,21 milioane de euro), care speră să egaleze fondurile ce se vor strânge în urma apelului de urgenţă lansat pentru a ajuta copiii blocaţi în orfelinatele din Ucraina, în urma invaziei militare a Rusiei, relatează agenţiile EFE şi AFP.

Fundaţia Lumos - co-fondată de autoarea popularei saga Harry Potter - strânge fonduri pentru a furniza alimente şi echipamente medicale celor afectaţi de războiul din Ucraina, potrivit Agerpres.

Potrivit unui mesaj al lui Rowling, postat pe contul său de Twitter, fondurile din această iniţiativă vor sprijini evacuarea civililor din Ucraina, vor susţine familiile care le vor oferi îngrijire şi pe cei care vor oferi sprijin psihologic minorilor.

"Eu personal voi contribui la suma strânsă din aceste donaţii cu un milion de lire", a promis JK Rowling, potrivit Agerpres.

VEZI MAI MULTE AICI

Un oficial ucrainean a declarat că rachetele trase de armată rusă au lovit 1.500 de imobile rezidențiale și 34 de spitale, anunță Sky News, citează Mediafax. 

Mykhailo Podoliyak, un consilier al președintelui ucrainean, i-a numit pe ruși ”barbarii secolului 21” într-un mesaj public. El susține că trupele din Rusia au avariat sau distrus 202 școli și 34 de spitale într-un atac violent început în urmă cu 12 zile. De asemenea, 1.500 de clădiri rezidențiale au fost lovite și sute de așezări sunt ”lipsite de lumină, apă și încălzire”.

”Armata rusă nu știe cum să lupte împotriva altei armate. Dar este bună la ucis civili”, a precizat Mykhailo Podoliyak.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel