Data publicării:

Ştefan Pirpiliu: „Sorin Oprescu nu vrea să rezolve problema maidanezilor"

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
Stefan-Pirpiliu
Stefan-Pirpiliu

Preşedintele PDL Sector 5, deputatul Ştefan Pirpiliu, a susţinut astăzi o conferinţă de presă în care l-a acuzat pe Primarul General, Sorin Oprescu, de iresponsabilitate după modul în care a tratat decizia CCR privind legea care ar trebui să rezolve problema maidanezilor.

„Să te bucuri, aşa cum a făcut Oprescu, că legea nu mai intră imediat în vigoare e o dovadă de iresponsabilitate crasă şi de indolenţă în rezolvarea problemei. […] Bucuria afişată de Primarul General şi de reprezentanţii ONG-urilor nu scade cu nimic media celor 300 de bucureşteni care se prezintă zilnic la spitalele din capitală, după ce au fost muşcaţi de câini fără stăpân”, a declarat Ştefan Pirpiliu, potrivit unui comunicat de presă remis redacției De Ce News de către biroul de presă al PDL.

Reprezentantul PDL Bucureşti i-a cerut Primarului General să demonstreze cu acte că a făcut demersuri pentru rezolvarea problemei. „Eu două lucruri îi cer lui Sorin Oprescu. 1. Să prezinte public propunerea din Consiliul General în care a cerut să se construiască un adăpost pentru maidanezi şi majoritatea s-a opus. Vă spun eu că nu există niciun astfel de moment. 2. Să spună public dacă a propus sau n-a propus la rectificarea bugetară din decembrie să fie tăiaţi bani de la ASPA sau nu. Să spună dacă, în plină dezbatere privind legea câinilor fără stăpân, a tăiat sau nu bani de la cei care ar trebui să rezolve problema”, a declarat deputatul PDL.

În ceea ce priveşte acţiunea concretă a PDL Bucureşti după decizia CCR, Ştefan Pirpiliu a precizat că „la acest moment, este extrem de corect şi de prudent să aşteptăm şi să vedem motivarea Curţii înainte să ne pronunţăm. Vom vedea apoi ce trebuie făcut. Dacă trebuie sau nu să amendăm legea", se arată în comunicat.

În finalul intervenţiei sale, deputatul Pirpiliu i-a asigurat pe cei 350.000 de bucureşteni care au semnat în favoarea campaniei „Bucureştiul fără maidanezi” că PDL Bucureşti va face tot posibilul ca maidanezii să nu mai fie prezenţi în stradă. Problema câinilor fără stăpân este stringentă pentru Capitală şi ea trebuie rezolvată acum.

Eutanasierea este ultima soluţie pe care PDL Bucureşti o doreşte. Depinde însă de administraţia locală, ONG-uri şi iubitorii de animale dacă va exista suficientă voinţă pentru ca maidanezii să fie plasaţi în adăposturi sau adoptaţi. Pe de altă parte, PDL Bucureşti nu se va complace în situaţia actuală în care municipalitatea şi ONG-urile se prefac că sterilizează maidanezi, îi returnează în stradă şi apoi lună de lună apar ştiri că a mai murit un bucureştean sau că un copil a mai fost sfâşiat, mai precizează documentul.

Citește și:

Vier Pfoten: Curtea Consituţională a decis corect, dar parlamentarii au interesele lor electorale

Curtea Constituțională: Eutanasierea câinilor este neconstituțională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel