România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 09 oct 2019 / 17:34
Ştefan Băişanu, critici la adresa moţiunii: Cel mai neînsemnat lucru. Ca să fie bine în România, asta trebuie să se schimbe
Alexandru Băișanu
Ştefan Băişanu, deputat ALDE de Suceava propus de premierul Dăncilă în Guvern imediat după destrămarea coaliţiei de guvernare, a declarat că moţiunea este un lucru neînsemnat, comparativ cu problemele reale ale României, dar şi că cei 12 parlamentari rupţi din ALDE nu au decis încă cum vor vota. 

"Evident că lupta noastră în interiorul partidului va continua pentru că al nostru preşedinte Călin Popescu Tăriceanu a făcut un gest nedemocratic, cu atât mai mult cu cât îl ştiam un luptător pentru drepturile individuale. Considerăm că România este mai importantă, mai demnă şi mai de luat în serios decât calculele de doi lei unora sau altora din diferitele partidele sau la nivelul celor din partidele mari. Suntem 12 parlamentari care vom decide ce e de făcut. Este clar că România este o forţă, e capabilă să renască, e important dacă cineva sau un grup de oameni vor reuşi să strângă toate valorile României, care să creeze punţi, nu ziduri. Consider că este nevoie de o cu totul şi cu totul altă înţelegere a politicii româneşti după experienţa pe care o am. De fiecare dată, idolii care au creat aceste partide, având în spate oameni care îi urmau orbeşte s-au dovedit a fi idoli falşi. Şi cred că partidele noi nu ar trebui să fie bazate pe un lider anume, ci pe valoarea intrinsecă a tuturor membrilor pe care îi adună", a spus Ştefan Băişanu la Digi 24. 

Moţiunea, neimportantă 

 

"Al doilea lucru important este că, iată, avem câteva luni de când din cauza acestei bătălii surde şi absurde dintre preşedinte şi guvern avem cu totul altă agendă. În loc să ne gândim ce ar trebui să facem pentru a face ceva în România, ne uităm să vedem dacă x sau y mai fură doi, trei parlamentari de acolo sau de dincolo, şi să vedem dacă trece sau nu moţiunea. Este cel mai neînsemnat lucru la acest moment, din punctul meu de vedere. Dar suntem obişnuiţi cu dihotomii care împart lumea în două. Când România  nu va mai fi republică semi-prezidenţială, vom avea linişte la nivel politic. Când nu vom mai avea patru rânduri de alegeri care obosesc electoratul şi omul politic, va fi mai bine", a mai spus deputatul ALDE. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro