Steaua, singura echipă cu şanse reale de calificare în grupe
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cambiasso
cambiasso

 Steaua s-a impus cu 2-0 în deplasarea de la Ekranas, Dinamo a pierdut meciul de acasă cu Metalist Harkov şi o dată cu el, cel mai probabil şi calificarea. Meciul vedetă al serii, FC Vaslui – Inter s-a terminat cu victoria milanezilor (0-2), dar a oferit un spectacol frumos pentru iubitorii fotbalului.

Autor: Diana Neacşu

Steliştii au confirmat statutul de favoriţi pe care il aveau înaintea meciului şi au reuşit un 2-0  pe terenul sintetic al lituanienilor de la Ekranas. Martinovic a deschis scorul in minutul 36, iar Adrian Popa a mărit diferenţa în minutul 76, dintr-o lovitură liberă. Pentru Popa, acest meci reprezintă debutul lui din postura de titular la Steaua. Prin cele două goluri marcate în deplasare, steliştii s-au apropiat foarte mult de calificarea în grupe.

Dinamo a dezamăgit în meciul cu ucraienii de la Metalist, pierzând cu 0-2 partida disputată pe Naţional Arena. După trei ani de aşteptare, dinamoviştii si-au compromis şi sezonul acesta visul de a ajunge în grupele Europa League.

La Piatra Neamţ, Vasluiul a început fără teamă cel mai important meci din istoria clubului. Italienii au fost forţaţi să schimbe din minutul 21, după accidentatea lui Mundigayi. La doar 2 minute de la schimbare, primul corner la poarta Vasluiului a adus şi primul gol pentru Inter, marcat de Cambiasso din centrarea lui Sneijder. Moldovenii au reuşit primul şut la poartă în minutul 39, prin M. Niculae. Bara milanezului Palacio (min 45) a fost ultima fază importantă a primei reprize.

Şumudică a decis să-l arunce în luptă pe Varga la pauză, în locul lui Stanciu. Fazele Vasluiului s-au înmulţit, renegatul N’ Doye a reuşit câteva şuturi bune, alte ocazii putând fi trecute în dreptul lui Varga (min 67) şi Charalambous (min 70). Fanii de la Piatra Neamţ si-au încurajat favoriţii dupa fiecare ocazie aparută, sperând să vadă un gol al moldovenilor în poarta lui Castellazzi. În minutul 73 italienii au scos din visterie arma contraatacului şi Palacio a reuşit să ducă scorul la 2-0. În minutul 84 şi Sabrin Sburlea a avut o mare ocazie, dar Castelazzi a respins peste poartă. Meciul s-a terminat cu victoria italieniilor, Vasluiul nereuşind să fructifice nicio ocazie din cele avute.

Toate meciurile echipelor româneşti s-au terminat cu un scor identic. Singura în favoarea căreia a fost scorul de 2-0 este Steaua. Dinamo şi Vasluiul sunt aproape eliminate, după ce au pierdut meciurile de acasă, fără să marcheze vreun gol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel