STEAUA, motiv de controversă între membrii CNA: "Nu există o astfel de decizie"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Consiliul Naţional al Audiovizualului a emis televiziunilor înştiinţări prin care le anunţă că jurnaliștii nu mai au voie să pronunţe numele echipei Steaua.

Primul meci sub incidența aceastei decizii a fost returul semifinalei din Cupa Ligii, de miercuri, când Steaua a fost învinsă de Astra, scor 2-0, dar s-a calificat în finală graţie rezultatului din prima manşă. Comentatorii Digisport au folosit pe parcursul întregii transmisii, dar şi la analiza de după, denumirea de "FC Steaua SA".

Vezi și: Steaua București, interzisă la TV de CNA

"Laura Georgescu a decis în numele CNA"

Un membru CNA a dezvăluit însă joi că o asemenea decizie nu a fost luată niciodată în cadrul Consiliului. Valentin-Alexandru Jucan susține că preşedintele CNA, Laura Georgescu, a notificat televiziunile fără a aduce acest subiect în discuţie în timpul unei şedinţe.

"Nu există o astfel de decizie. Şi eu şi colegii mei am rămas surprinşi când am citit informaţiile din presă. Cu claritate subliniez că nu este vorba de o decizie CNA. Nu am avut niciodată pe ordinea de zi acest subiect. Fără ştirea noastră, doamna Laura Georgescu, după ce a avut o corespondenţă cu mai mulţi petiţionari care au ridicat această problemă, a notificat televiziunile, folosind semnătura şi antetul CNA", a explicat Valentin Jucan, citat de ziare.com.

Mesaj către televiziuni

De asemenea, Valentin Jucan a anunţat televiziunile că notificarea trimisă de preşedintele CNA nu trebuie luată în seamă.

"Nu este treaba noastră, nu putem să facem politica editorială a televiziunilor. Ceea ce a făcut Laura Georgescu este ingerinţă (n.r. - amestec nedorit, nejustificat în viaţa unei persoane sau a unui stat) în audiovizual. Singurele decizii care trebuie luate în seama sunt cele care au 6 voturi 'pentru' în plen. Televiziunile nu riscă nimic", a precizat membrul CNA.

Citește și: Dezastru pentru Armată dacă Steaua pleacă din Ghencea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel