Valentin Ceaușescu, invitat special la aniversarea Stelei: 27 de ani de la succesul de la Sevilla.
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Membrii formației Stelei se reunesc din nou la Cheile Grădiștei-Fundata, pentru cea de-a 27 aniversare  de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni la 7 mai 1986.

“Anul trecut au venit la sărbătoare, alături de Valentin Ceauşescu, aproape toţi jucătorii de la Steaua ’86. Aş dori să ne strângem an de an aici“, a declarat pentru libertatea.ro, Ovidiu Gârbacea, patronul complexului sportiv Cheile Grădiştei Fundata. La Cheile Grădiştei Fundata au fost invitaţi, printre alţii, Emeric Ienei, Anghel Iordănescu, Ladislau Boloni, Marius Lăcătuş, Gabi Balint, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Tudorel Stoica, Victor Piţurcă, Mihail Majearu, Marin Radu II, Lucian Bălan şi Helmut Duckadam.

Meci demonstrativ cu naţionala ziariștilor

 În cadrul festivităţii, de pe 7 şi 8 mai, este programat şi un patrulater de fotbal, unde va evolua Steaua’86, naţionalele ziariştilor şi ale artiştilor şi o selecţionată locală. Naţionala de fotbal a jurnaliştilor, campioană olimpică în 2012 la Beirut, care este sponsorizată de Aqua Carpatica şi Petrom, se pregăteşte pentru Olimpiada din acest an care va avea loc în Martinica. Din echipa ziariștilor face parte printre alții,  Adrian Dobre (EVZ), Romeo Chiriac (Mediafax), Cătălin Cârnu (Radio România), Iulian Anghel (Adevărul).

Anul trecut, printre jucătorii care au evoluat pentru naţionala artiştilor s-au numărat portarul Aurelian Temişan şi jucătorii Kamara, Andrei Ştefănescu, Dani Oţil, Adrian Enache.

Steaua a câştigat, în 7 mai 1986, la Sevilla, Cupa Campionilor Europeni, după ce a învins în finală, cu scorul de 2-0 (0-0, 0-0), în urma executării loviturilor de departajare, pe FC Barcelona. Helmuth Duckadam a apărat toate cele patru lovituri executate de spanioli, în timp ce pentru Steaua au marcat Lăcătuş şi Balint, iar Majearu şi Boloni au ratat.

 Performanţa reuşită de Duckadam pe stadionul "Sanchez Pizjuan" de a apăra patru penaltiuri este înscrisă în Cartea Recordurilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel