Statutul parlamentarilor este neconstituțional, a decis din nou CCR
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Augustin Zegrean
Augustin Zegrean

Curtea Constituțională a României a admis sesizarea președintelui Traian Băsescu și a declarat neconstituțional statutul parlamentarilor, pentru a treia oară, primele două obiecții find ridicate de PDL, transmit televiziunile de știri.

Proiectul privind statutul legislatorilor trebuia judecat miercuri de CCR, dar Curtea a decis să amâne procesul până pe 19 iunie pentru a se realiza schimbarea de gardă prin aducerea judecătorilor Mona Pivniceru, Valer Dornean și Daniel Morar.

Prima sesizare a CCR a fost făcută de către PDL și PPD pe 27 februarie, care au reclamat că modificarea adusă al Statut privind termenul de 45 de zile în care parlamentarul poate contesta în instanță raportul de evaluare al ANI este neconstituțională. Curtea le-a dat dreptate în această privință, dar și în legătură cu prevederea ce spune că”deputatul sau senatorul aflat în conflict de interese se sancţionează disciplinar cu interzicerea participării la lucrările Camerei din care face parte deputatul sau senatorul pe o perioadă de cel mult 6 luni”.

  PDL a făcut o nouă obiecție pe 3 aprilie, când CCR i-a dat dreptate declarând neconstituţională prevederea privind suspendărea de la lucrările Parlamentului a aleşilor aflaţi în conflict de interese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel