Statutul magistraților: Ședință de URGENȚĂ la ÎCCJ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
curte.justitie
curte.justitie
Ședință de URGENȚĂ la ÎCCJ: Magistrații decid dacă sesizează CCR în legatură cu modificarea Statutului magistraților.

Cei mai importanţi magistraţi de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), cea mai înaltă instanță din România se reunesc într-o şedinţă foarte importantă.

Judecătorii ar putea decide să trimită la Curtea Constituțională prima dintre legile inițiate și votate de parlamentarii PSD-ALDE-UDMR, informează Realitatea Tv.

Judecătorii de la Înalta Culte de Casaţie şi Justiţie au fost convocaţi joi, începând cu ora 13,00, pentru a discuta în cadrul Secţiilor unite despre sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu modificările aduse în Parlament Legilor Justiţiei.

Potrivit dispoziţiilor articolului 25 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se constituie în Secţii unite pentru sesizarea Curţii Constituţionale pentru controlul constituţionalităţii legilor înainte de promulgare.

Şedinţa are loc în contextul în care sute de magistraţi din toată ţara au declanşat, în ultimele zile, proteste faţă de modificările aduse Legilor Justiţiei şi Codurilor penale. Au avut loc proteste ale judecătorilor în Bucureşti, Braşov, Timişoara, Târgu Mureş, Iaşi, Baia Mare, Satu Mare, Brăila, Slatina, Botoşani, Galaţi, Cluj-Napoca.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel