Statul renunţă la divizia CFR Marfă. Silaghi, negocieri cu investitorii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
PROTEST - GARA DE NORD IASI
PROTEST - GARA DE NORD IASI

Guvernul a anunţat că a mandatat Ministerul Transporturilor să scoată la licitaţie divizia CFR Marfă. Acţiunile vor fi vândute integral, prin licitaţie cu strigare. Pe kângă acestea se vinde şi pachetul de acțiuni obţinut de stat în urma conversiei datoriilor în acţiuni şi cel rezultat în urma compensării datoriilor companiei către CFR SA.

Obiectivul principal al strategiei de privatizare a companiei este maximizarea preţului obţinut din vânzarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la CFR Marfă, "în scopul creşterii veniturilor bugetare necesare finanţării suplimentare în domeniile prioritare deficitare în privinţa resurselor bugetare".

Prin urmare, MTI va fi mandatat de Guvern să vândă pachetul de acţiuni, care reprezintă 100% din capitalul social al CFR Marfă. Vânzarea va fi efectuată prin licitaţie cu strigare, cu criterii de precalificare a investitorilor. De asemenea, MTI va fi mandatat să vândă și pachetul care va fi deţinut de statul român în urma conversiei datoriilor societăţii în acţiuni şi cel rezultat în urma cesiunii şi compensării datoriilor CFR Marfă către CFR.

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat vineri că MTI poartă "discuţii concrete şi avansate" cu investitori în vederea preluării TAROM şi CFR Marfă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel