Statul european care lansează biletul național pentru transportul în comun. Cu 49 euro poți merge oriunde în ţară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Este oficial! O țară europeană implementează biletul național, cu ajutorul căruia persoanele interesate pot merge oriunde pe teritoriul acestuia, cu doar 49 euro.

Vești bune pentru locuitorii din Germania. Din dorința de a reduce poluarea și aglomerația din trafic, țara europeană lansează biletul național, cu ajutorul căruia persoanele interesate se pot plimba oriunde în teritoriul statului, cu transportul în comun, la doar 49 euro, anunță antena3.ro. Inițiativa a apărut imediat după succesul pe care l-au înregistrat tichetele a căror valoare este de 9 euro.

Biletul național de 49 euro pentru transportul în comun

Germania implementează începând cu data de 1 mai a acestui an biletul național, al cărui preț este de 49 euro. Tichetul este destinat transportului în comun și le permite călătorilor să ajungă oriunde pe teritoriul țării europene.

Inițiativa a apărut după succesul biletelor de 9 euro, dar mai ales, din dorința statului de a reduce poluarea și aglomerația din trafic. Reprezentanții au decis să pună la dispoziția locuitorilor mult mai multe oferte tentante pentru transportul în comun.

Biletul lunar este valabil pentru întregul teritoriu al țării europene și are rolul de a încuraja oamenii să folosească mai des transportul în comun. Tichetul este destinat transportului local și propunerea reprezentanților este una care avansează, așa cum arată primele informații. Săptămâna aceasta a fost deja prezentată aplicația dezvoltată pentru distribuirea biletului de 49 euro.

Acesta este valabil pentru toate mijloacele de transport în comun din țara europeană, referindu-ne la autobuze, tramvaie, serviciile feroviare regionale, trenuri suburbane și metrou. Așadar, autobuzele și trenurile de lungă distanță nu sunt incluse în acest beneficiu, cum ar fi EC, ICE și IC ale Deutsche Bahn sau ale altor furnizori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel