Statuia lui Zlatan Ibrahimovic a fost dezvelită la Malmo, oraşul său natal
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sute de fani au participat miercuri la dezvelirea statuii de bronz a fotbalistului suedez Zlatan Ibrahimovic, instalată la intrarea în stadionul din Malmo, oraşul său natal, relatează BBC.

Ibrahimovic, 38 ani, autor a 62 goluri în 116 meciuri pentru naţionala Suediei (2001-2016), a fost prezent la ceremonie şi a ajutat la dezvelirea sculpturii din bronz de 3 m, care îl înfăţişează pe jucător în bustul gol, celebrând un gol. Statuia este opera artistului suedez Peter Linde.

Nu contează de unde vii, de unde eşti, nu contează cum arăţi, această statuie este un simbol că totul este posibil, a declarat starul suedez, care joacă în prezent la Los Angeles Galaxy, unde a înscris 30 de goluri în 29 meciuri din sezonul 2019, ajutându-şi echipa să se claseze pe locul cinci în Conferinţa de Vest a Major League Soccer.

În play-off, Galaxy o va înfrunta pe Minnesota United pe 20 octombrie. La Malmo, Zlatan şi-a început cariera de jucător profesionist în 1999, înainte de a evolua la Ajax, Juventus, Inter Milano, FC Barcelona, AC Milan, PSG şi Manchester United. Suedezul se alătură unui grup select de jucători care au avut deja statui fiind în activitate, precum David Beckham, Cristiano Ronaldo şi Mohamed Salah, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel