Statuia lui Vladimir Putin, scoasă din Muzeul de Ceară din Paris
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto ilustrativ pixabay Vlad Vasnetsov
foto ilustrativ pixabay Vlad Vasnetsov
Conducerea Muzeului de Ceară din Paris a decis să înlăture statuia preşedintelui rus Vladimir Putin, după invazia din Ucraina. 

Statuia, care a fost creată în 2000, a fost mutată într-un depozit până la noi ordine, în semn de protest față de invazia rusă în Ucraina și după ce aceasta a fost avariată de vizitatori în weekend.

„Astăzi nu mai este posibil să prezentăm un personaj ca el… pentru prima dată în istoria muzeului retragem o statuie din cauza evenimentelor istorice în curs”, a declarat directorul muzeului, Yves Delhommeau, la radio France Bleu.

În weekend, statuia care îl înfățișează pe Putin a fost avariată de vizitatorii muzeului.

„Având în vedere ceea ce s-a întâmplat, noi și personalul nostru nu vrem să fim nevoiți să-i reparăm părul și aspectul în fiecare zi”, a spus Delhommeau.

Un purtător de cuvânt al muzeului a spus că nu este clar în ce circumstanțe s-ar putea întoarce statuia.

Întrebat cine l-ar putea înlocui acum pe Putin în locul gol dintre statuile președintelui american Joe Biden și președintelui chinez Xi Jinping, Delhommeau a spus că ar putea fi Zelenski.

„Poate că președintele Zelenski îi va lua locul… a devenit un erou pentru că a rezistat și pentru că nu a fugit din țara sa. Ar putea foarte bine să-și ia locul printre marii oameni ai istoriei și ai zilei de astăzi”, a spus el, citat de Digi24.

În martie 2021, o statuie de ceară a lui Trump a fost scoasă dintr-un muzeu din Texas 

 

Un muzeu de ceară din Texas a fost nevoit să scoată o statuie a fostului președinte american Donald Trump, pentru că era lovită în mod constant de vizitatori, scrie The Independent. Au dus-o într-un depozit pentru că vizitatorii au lovit-o și zgâriat-o în mai multe rânduri, ceea ce a dus la deteriorarea gravă a acesteia.

„Când este vorba de o figură politică de rang înalt, atacurile pot fi o problemă”, Clay Stewart, directorul regional al Ripley Entertainment

Înaintea alegerilor prezidențiale din SUA de anul trecut, muzeul Madame Tussauds din Berlin a aruncat la gunoi statuia de ceară a lui Donald Trump. La acel moment, gestul a fost interpretat drept o reprezentare a așteptărilor cu privire la scrutin.

„Noi,aici la Madame Tussauds Berlin, am decis să scoatem statuia de ceară a lui Donald Trump ca măsură preventivă”, a spus atunci Orkide Walcindag, directorul de marketing al muzeului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel