Data publicării:

Statuia lui Lenin, decapitată de protestatari la Kiev

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
lenin decapitat
lenin decapitat

Peste 200.000 de manifestanţi  s-au adunat în Piaţa Independenţei din Kiev pentru a cere demisia preşedintelui Viktor Ianukovici. Apelul la protest a fost lansat de opoziţia ucraineană, care speră ca prin aceste manifestaţii să pună şi mai multă presiune pe actuala conducere de la Kiev. Duminică seara, câțiva  protestatari au dărămat statuia lui Vladimir Ilici Lenin și au decapitat-o.

[caption id="attachment_398023" align="alignnone" width="640"] Foto: Digi 24[/caption]

 Piaţa Independenţei, punctul central al manifestaţiile faţă de actuala putere de la Kiev, s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de mii de oameni veniţi la protest. La mitingul pro-european şi-au anunţat participarea şi ucraineni din alte state.

Protestele nu mai contenesc în Ucraina de mai bine de două săptămâni.

 Protestatarilor li s-au alăturat şi doi susţinători din afara graniţelor: fostul preşedinte georgian Mihail Saakashivili şi fostul premier moldovean, Vlad Filat.

 „El (n.red. - Vladimir Putin) vrea în mod clar să îndepărteze Ucraina de Europa. Când Ucraina va fi despărţită de Europa, orice se poate întâmpla. Te pot şantaja mai bine, pot pune mai multă presiune, politicienii pot fi cumpăraţi şi pot manipula mai bine opinia publică”, a susținut Mihail Saakaşhivili, fostul preşedinte al Georgiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel