Statuete umane cu aspect de reptile, descoperite în Sierra Leone
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Wiki Commons
Foto: Wiki Commons
Ce este Misterul Nomoli?

Mai multe statuete care se vor a reprezenta chipuri de oameni au fost descoperite în Sierra Leone. Partea ciudată este că, dincolo de trăsăturile specific umane, aceste figurine prezintă şi unele semne care ne duc cu mintea la... reptile.

Prima dată, cercetătorii crezut că sunt reprezentări ale unor războinici antici, însă, la o cercetare mai atentă, s-a constat că aceştia nu aveau cum să fie oameni. Şi asta pentru că aduc prea mult cu anumite specii de reptile. Cu alte cuvinte, trăsăturile faciale nu se regăsesc întru-totul pe chipul unui om din ziua de azi. Sunt voci care susţin că figurinele Nomoli ar putea fi nişte hibrizi între oameni și o rasă extraterestră de amfibieni sau reptile.

Cum au fost descoperite

În timp ce erau în căutare de diamante în Sierra Leone, Africa de Vest, mai mulţi mineri au făcut o descoperire neașteptată, care a zguduit lumea ştiinţifică. E vorba despre un grup de figurine din piatră cu chip de umanoizi, dar cu trăsături de reptile. Statuetele cu înălţimea între 40 și 70 cm înălțime au fost botezate "Nomoli". Se crede că ar putea reprezenta o specie dispărută din istoria Pământului, mai exact -  controversaţii reptilieni despre care se emit şi astăzi zeci de teorii conspirative.

Figurinele au fost găsite la o adâncime de 50 de metri, într-un strat geologic care corespunde cu cel al perioadei cuprinse între 12.000 î.Hr. și 17.000 î.Hr.

Termenul de „Nomoli” seamănă cu „Nommo”, un termen folosit de poporul Dogon din Africa pentru a se referi la o rasă străveche de ființe amfibiene care au venit din sistemul stelar Sirius, după cum se arată într-o lucrare ştiinţifică a profesorilor de la Universitatea Cambridge.

Sfere "ciudate"

Ceea ce a atras atenția savanţilor este faptul că, în interiorul unora dintre aceste statuete, au fost descoperite mai multe sfere din metal și piatră. Se pare că ar fi făcute dintr-un amestec ciudat de crom și oțel și conţin urme ale unei substanțe cunoscută sub numele de iridiu. Iridiul este un material extrem de rar, motiv pentru care oamenii de știință au sugerat că sferele au fost realizate din materialul unui meteorit sau al unui alt obiect care nu se găseşte pe Pământ.

Un alt mister care planează în jurul figurinelor Nomoli sunt pietrele de culoare albastru "de cer" care au devenit cunoscute sub numele de „Skystones„, și nu se găsesc nicăieri altundeva pe planetă, potrivit Quora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel