Data publicării:

Staţiunile montane din Carpaţi, comparate cu Vama Veche. Prof. Elena Matei: Destinaţie foarte apreciată. Tinerii preferă înălţimile mari

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Prof. Elena Matei de la Facultatea de Geografie a Universității din București a vorbit despre turismul montan din România şi despre posibilitatea ca vreo staţiune montană să devină Vama Veche a Carpaţilor. 

Invitată la DC NEWS de Val Vâlcu, prof. Matei a comentat starea generală a turismului din țara noastră, dar și despre zona montană. Profesorul de geografie a spus și care este „Vama Veche de la munte”.

VIDEO

Youtube video image

Carpații sunt o destinație foarte apreciată de turiști, spune profesorul de geografie

                           

„Munții Carpați reprezintă o destinație foarte apreciată de turiști și considerată, în același timp, mult mai sigură în condițiile pe care le traversăm la ora actuală, dat fiind spațiul foarte larg, curat, mai puțin poluat decât orașele și o ofertă generoasă legată de atracțiile care sunt aici”, a transmis Elena Matei, pentru DC NEWS.

Care este „Vama Veche a Carpaților”?

                            

Când vine vorba de „Vama Veche a Carpaților”, profesorul de geografie a spus că nu există o astfel de comparație. „Nu se pot compara destinațiile niciodată. Fiecare are particularitatea sa. De regulă tinerii, pentru că dacă vorbim de Vama Veche vorbim de 'millennials', aceștia preferă sălbăticia, înălțimile munților. Îi regăsim în Ceahlău, la fel de bine îi găsim la Vînturarița, îi regăsim în Bucegi și mai nou îi găsim la Colibița, stațiunea din munții Căliman, foarte apreciată în ultima vreme”, a mai spus geograful.

„[Colibița] este printre puținele destinații care, în 2020, și-au depășit numărul de primiri față de anii anteriori”, a adăugat ea.                  

Mai multe informații despre prof. Elena Matei

               

Biografie Elena Matei

Profesor în Geografie Umană. Director al Centrului de cercetare: Research Centre for Regional Environmental, Tourism and Sustainable Development. Membru/președinte al S4C. Informațiile aparțin Școlii Doctorale din cadrul Facultății de Geografie, Universitatea din București.

Pregătire profesională

- 1983, Diplomă în Geografie, Specializarea Geografie-Lb. Engleză

- 2000, Doctor în Geografie (Universitatea Bucuresti, Facultatea de Geografie)

- 2017-2018, Îndrumător doctorate în domeniul Geografie (română, engleză)

VEZI Prof. Elena Matei, interviu despre Carpații României și cele mai bune destinații turistice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel