Stațiunile din România vs. din Grecia. „Vedeta“ litoralului românesc, unde tot mai mulți turiști aleg să-și petreacă vacanța / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, a vorbit despre situația turismului pe litoralul românesc în anul 2023.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, la emisiunea „Totul despre bani“, Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, a vorbit despre stațiunile românești de pe litoral și dezvoltarea acestora din ultimii ani.

„Grecia rămâne o destinație bună calitate-preț. Un raport bun este la structurile de cazare ieftine sau de prețuri medii. Pe ei îi avantajează și clima. La o vilă care nu e neapărat mai frumoasă ca în Eforie Sud, de exemplu, că acolo sunt multe vile, turistul se simte bine că a dat maxim câteva sute de euro, cât ar da și în Eforie Sud, dar altceva e când ai în față Marea Egee și plaja cu palmieri“, a spus Traian Bădulescu.

„Care este situația pe litoralul românesc?“, a întrebat jurnalistul Mihai Ciobanu.

„Față de anul trecut, potrivit hotelierilor și operatorilor este o creștere. Anul trecut a fost, pentru o anumită perioadă și mai ales pentru nordul litoralului, o scădere. A fost firească, pentru că atunci s-au deschis granițele după pandemie și a fost libertatea de a călători. În acest an e o creștere în sudul litoralului, iar vedeta este Eforie Sud, pentru că s-au lărgit plajele și acolo. Chiar sunt din ce în ce mai mulți turiști care au ales și Eforie Sud.

Oricum, Eforie a crescut foarte mult, datorită lărgirii plajelor. Mai întâi a fost Eforie Nord, unde acum șapte ani s-au lărgit plajele. Chiar au subtilizat un pic partea familistă a stațiunii Mamaia. Sudul stațiunii Mamaia a fost dedicat mai mult familiilor și  nordul distracției, dar acum foarte mulți merg în Eforie.

Venus are cele mai multe investiții, cu multe hoteluri noi apărute în ultimii zece ani și unele renovate. Începe să-și revină și Costineștiul, care este adevărata stațiune a tineretului. Era stațiunea elevilor, a studenților, în anii ’80 - ’90. Va fi extinsă plaja și în Costinești. Vama Veche rămâne pe tipicul ei, o destinație nonconformistă, dar mai nou devine premium. Sunt prețuri mari și acolo și nu mai e acel 'ieftinache' de pe vremuri, ca să spun direct“, a mai spus Traian Bădulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel