Data publicării:

Statele Unite lansează pachete de ajutorare pentru civilii prinși în războiul din Gaza /video

Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Statele Unite ale Americii au început sâmbătă airdropuri de asistență umanitară de urgență în Gaza, relatează Reuters.

Președintele Joe Biden, care a anunțat operațiunea vineri, a declarat că SUA caută modalități suplimentare de a ajuta palestinienii din teritoriul controlat de Hamas pe măsură ce războiul dintre Israel și Hamas continuă. Trei avioane de transport C-130 ale Forțelor Aeriene Centrale au lansat 66 de pachete conținând aproximativ 38.000 de mese în Gaza la ora 8:30 a.m. EST sâmbătă.

Pachetele au fost aruncate în sud-vestul Gaza, pe plaja de-a lungul coastei mediteraneene a teritoriului, a declarat un oficial american. Airdropul a fost coordonat cu Forțele Aeriene Regale Iordaniene, care au efectuat două airdropuri de alimente sâmbătă în nordul Gaza și au participat la misiunea de sâmbătă. Decizia lui Biden vine după ce cel puțin 115 palestinieni au fost uciși și peste 750 au fost răniți joi în timp ce încercau să acceseze ajutor în nordul Gaza în circumstanțe disputate, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza controlat de Hamas.

Martorii au declarat că trupele israeliene au deschis focul asupra mulțimilor imense care se grăbeau să ia bunuri dintr-un convoi de ajutor, în timp ce Israelul a declarat că a tras doar atunci când trupele sale s-au simțit amenințate și că majoritatea victimelor civile au fost călcate în picioare. SUA au îndemnat Israelul să accelereze fluxul de asistență umanitară în Gaza și să deschidă o a treia trecere în teritoriu, dar violențele de joi au arătat provocările indiferent de circumstanțe. „Pierderea de vieți este sfâșietoare”, a spus Biden în momentul în care a anunțat decizia de a ordona airdropurile. „Oamenii sunt disperați.”

Întrebat cum SUA vor împiedica ca ajutoarele să nu ajungă în mâinile Hamas, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitatea națională, John Kirby, a declarat reporterilor că SUA vor învăța pe parcursul operațiunii aeriene. „Există puține operațiuni militare mai complicate decât airdropurile de asistență umanitară”, a spus el. Kirby a declarat că planificatorii Pentagonului vor identifica locațiile de airdrop pentru a asigura că ajutorul ajunge cât mai aproape de locul unde este necesar, fără a pune în pericol siguranța beneficiarilor.

Ce conțin pachetele de ajutor americane?

Meniurile MRE (Meal, Ready-to-Eat) ale armatei americane sunt pachete de hrană gata de consum, proiectate pentru a furniza nutriție și energie soldaților în timpul operațiunilor militare sau în situații de urgență. Acestea au fost dezvoltate și îmbunătățite continuu de-a lungul anilor.

Există o gamă largă de meniuri, inclusiv opțiuni pentru vegetarieni. Acestea pot include feluri de mâncare precum chili cu fasole, carne de vită în sos de barbecue, spaghete cu carne de vită și sos, chiftele în sos marinara și multe altele. MRE-urile sunt proiectate să reziste la condiții extreme, cum ar fi temperaturi ridicate sau scăzute și umiditate. Unele MRE-uri vin cu un pachet de încălzire chimică care permite soldaților să încălzească mâncarea fără a avea nevoie de foc sau alte surse de căldură.

MRE-urile sunt ambalate în pungi etanșe, ușor de transportat și de depozitat. Fiecare MRE conține o combinație de proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale pentru a asigura o nutriție echilibrată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel