Mitropolitul Pavel, stareţul mânăstirii Lavra Pecerska din Kiev, arestat la domiciliu de serviciul ucrainean de securitate / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
biserică
biserică
Serviciul de securitate din Ucraina l-a arestat sâmbătă pe stareţul mânăstirii cunoscută sub numele de Lavra Pecerska din Kiev, cel mai important lăcaş de cult din Ucraina.

Mitropolitul Pavel a fost arestat sub suspiciunea de discurs în care justifică agresiunea armată a Rusiei în Ucraina. Acţiunea serviciului ucrainean de securitate survine după ce ar fi fost adunate dovezi din discursurile publice ale mitropolitului Pavel şi după publicarea unor fragmente din convorbirile sale telefonice interceptate.

Mitropolitul Pavel a apărut în instanţă, unde a negat că ar sprijini agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Între timp, sute de oameni se adună în faţa mânăstirii Pecerska, atât susţinători ai mitropolitului Pavel, cât şi oponenţi ai săi.

Mitropolitul Pavel aparţine ramurii Bisericii Ortodoxe din Ucraina care aparține canonic de Moscova până ce a taiat oficial legăturile cu Biserica Ortodoxă Rusă, la scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina. 

Serviciul de securitate din Ucraina, SBU, a mai declarat că desfășoară percheziții la locurile de reședință și ședere temporară a Mitropolitului Pavel.

VIDEO

Mai mult, Biserica Ortodoxă Ucraineană a intentat o acţiune în justiţie împotriva deciziei autorităţilor ucrainene de a-i evacua pe călugării săi din sediul lor principal, Lavra Pecerska. 'Legea este de partea noastră', susține stareţul, subliniind că 'nu am fugit, nu colaborăm cu inamicul, ne apărăm credinţa, pământul, autorităţile noastre şi ne rugăm'. Vezi detalii aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel