Data publicării:

Starea lui Navalnîi s-a înrăutățit. ONU cere Rusiei să i se acorde îngrijiri medicale „urgente și cuprinzătoare”

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Facebook Alexei Navalnii
Facebook Alexei Navalnii
Organizația Națiunilor Unite a cerut Rusiei să îi ofere lui Alexei Navalnîi îngrijiri medicale „urgente și cuprinzătoare”, după ce s-a aflat că starea sa de sănătate s-a deteriorat.

Liderul opoziției ruse ispășește pedepse combinate de 11 ani și jumătate pentru acuzații de fraudă și sfidare a instanței, fapte despre care se spune că au fost create pentru a-l reduce la tăcere, conform Sky News.

Susținătorii săi au spus că suferă de dureri de stomac semnificative în închisoare, despre care au susținut că ar putea fi un semn al unei otrăviri care acționează lent,

„Sunt îndurerată de deteriorarea stării de sănătate a lui Navalnîi și de lipsa aparentă a unui diagnostic satisfăcător și a unui tratament medical”, a declarat raportorul special al ONU pentru tortură, Alice Edwards, într-un comunicat.

Serviciul penitenciar din Rusia a negat anterior acuzațiile conform cărora angajații săi l-au maltratat pe Navalnîi și a spus că acesta a primit întotdeauna tratament medical atunci când a fost nevoie.

Navalnîi, în vârstă de 46 de ani, s-a întors voluntar în Rusia, în 2021, din Germania, unde a fost tratat pentru ceea ce testele de laborator occidentale au arătat că a fost o încercare de a-l otrăvi cu un agent nervos.

„El trebuie să primească urgent îngrijire adecvată, inclusiv controale medicale cuprinzătoare, tratament și monitorizare a stării sale de sănătate într-un spital civil”, a adăugat Alice Edwards.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel