Stare de urgență prelungită. Tăriceanu pune la colț Guvernul Orban
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Călin Popescu-Tăriceanu a criticat guvernul Orban fiindcă ar prelungi prea mult starea de urgență, fapt ce afectează dur economia.

Călin Popescu-Tăriceanu a criticat guvernul Orban, la Realitatea Plus, pe motiv că ar prelungi prea mult starea de urgență, fapt ce afectează dur economia.

„Prelungirea stării de urgență implică continuarea izolării la domiciliu pentru toți românii și, practic, oprirea funcționării sectorului economic, precum și a instituțiilor statului. Ei bine, noi vrem să știm dincolo de ceea ce presupune instituirea stării de urgență în acest plan ce vrea să facă guvernul, care sunt măsurile medical-sanitare pe care intenționează să le aplice, având în vedere evoluția epidemiei, care este planul de măsuri, eșalonarea acestor măsuri în timp, cum estimează că va evolua epidemia, care au fost până acum măsurile întreprinse de testare, de carantinare și așa mai departe", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Care sunt măsurile economice?

„În celălalt plan, evident, care sunt măsurile economice pentru sprijinirea întreprinderilor care stau să moară, pentru că economia urmează să intre cât de curând în colaps. Un număr mare de întreprinderi românești sunt pândite de primejdia închiderii, a falimentului, a pierderii locurilor de muncă și nu există niciun plan de repornire a activității economice și a instituțiilor", a continuat Tăriceanu.

De ce să mai dureze o lună starea de urgență?

„Deci, poate putem să acceptăm să mai stăm două săptămâni în stare de urgență, dar de ce să stăm o lună? De ce să aplicăm această stare de urgență pe tot teritoriul României? Sunt foarte multe județe care nu sunt afectate deloc. De ce să prelungim starea de urgență, doar poate să nu existe transparență în domeniul achizițiilor publice și să continue firmele prietene ale PNL-ului, firmele de casă, să facă achizițiile de materiale sanitare care sunt atât de necesare pe piață", a mai spus liderul ALDE.

Măsuri „aberante"

„În fine, de ce trebuie să punem în cui drepturile și libertățile cetățenești, să le suspendăm, inclusiv prin acea solicitare aberantă, aș numi-o aberantă, pe care a făcut-o guvernul pe lângă Consiliul Europei, pentru aplicarea art. 15 din Cartea Europeană a Drepturilor Omului. Suntem printre singurele țări care au recurs la această măsură nejustificată și care îngrădește grav drepturile cetățenilor", a adăugat fostul premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel