Stare de urgenţă în mai multe regiuni din California. Iarnă severă în vestul SUA
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Magda Ehlers, Pexels
Fotografie de la Magda Ehlers, Pexels
Guvernatorul statului California a decretat stare de urgenţă în mai multe regiuni. 

Guvernatorul din California, Gavin Newsom, a decretat miercuri stare de urgenţă în 13 comitate din cel mai populat stat federal american din cauza unor furtuni de iarnă severe, informează Xinhua.

Decretarea stării de urgenţă va sprijini reacţia federală pentru situaţii de urgenţă şi asistenţa în caz de dezastru în comitatele Los Angeles, Amador, Kern, Madera, Mariposa, Mono, Nevada, San Bernardino, San Luis Obispo, Santa Barbara, Sierra, Sonoma şi Tulare.

Acest stat din vestul Statelor Unite are o populaţie de aproximativ 40 de milioane de locuitori şi este împărţit în 58 de comitate.

Furtunile de iarnă severe au lovit California în ultima parte a lunii februarie, aducând cu ele vânturi puternice şi precipitaţii istorice, inclusiv ninsori în zone care nu erau până acum obişnuite cu zăpada, se afirmă în documentul prin care a fost instituită starea de urgenţă.

Acele furtuni au avariat şi au forţat închiderea autostrăzilor şi a drumurilor, au generat pene de electricitate, au forţat evacuări şi au făcut ca mai mulţi rezidenţi şi conducători de autovehicule să rămână izolaţi în comitatele afectate de vremea severă.

California va fi lovită de mai multe furtuni



Meteorologii au prognozat că alte furtuni vor continua să ameninţe o serie de comitate din California în perioada următoare.

În plus, guvernatorul Gavin Newsom a anunţat activarea Gărzii Naţionale din California pentru a sprijini eforturile depuse de echipele de asistenţă. Guvernatorul californian a activat şi Centrul de Stat pentru Operaţiuni cu scopul de a oferi ajutor federal echipajelor locale de intervenţie şi pentru a coordona ajutorul reciproc pentru jurisdicţiile învecinate, mai ales în comitatul San Bernardino din sudul Californiei.

Un număr mare de agenţi federali se află deja în teritoriu pentru a sprijini echipajele de urgenţă din comitatul San Bernardino, care se află deja sub incidenţa stării de urgenţă încă de luni, după furtunile puternice de weekendul trecut.

Mulţi locuitori din comunităţile montane ale acestui comitat sunt în continuare izolaţi din cauza ninsorilor abundente. Oficialii locali afirmă că depun eforturi mari pentru eliberarea drumurilor din comunităţile montane şi pentru a oferi asistenţă locuitorilor acestora, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel