Stare de urgență? Băsescu: Ne-am felicitat între palate și apoi ne-am găinat că n-avem legi. Populația nu va mai asculta conducătorii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Traian Băsescu, fostul președinte al României, face declarații surprinzătoare cu privire la reintrarea României în Starea de urgență. 

Traian Băsescu a intervenit duminică seara în direct la România TV unde a explicat de ce România a ajuns în situația unei creșteri alarmante a numărului de cazuri de coronavirus. 

”Faptul că s-a ridicat starea de urgență și s-au relaxat măsurile, fără ca autoritățile să știe unde sunt focarele, ne-a adus în situația de azi. Vreau să fiu foarte clar. Povestea cu harta de riscuri nu este o problemă de doctori, e o problemă de administratori. Doctorii tratează, recomandă teste, deci este o problemă de stat major să facă harta focarelor pe teritoriul național. Nu s-a putut face și era recomandarea OMS: testați, testați, testați. Ne-am felicitat între palate și apoi ne-am găinat că n-avem legi, ceea ce e o mare prostie. (...) Au fost două lucruri care nu s-au respectat. Unu: măsurile la pandemie să se aplice cu respectarea drepturilor fundamentale. Bagi pe cineva la carantină, dar nu îl lași acolo 14 zile. Îi faci analize. Noi am luat niște măsuri sălbatice, care nu au făcut decât să irite populația. Al doilea lucru, ca prin comunicare, autoritățile să își facă un partener populația. Păi ce partener să-și facă România când tu îl umpli de amenzi? Și-au ostilizat populația care nu a mai reacționat pozitiv. Avem și elementul de educație minimă a populației. (...) Oamenii nu cred nici în nevoia de carantinare a populației pentru că vine de la oamenii în care nu mai au încredere. Dacă pun în aplicare starea de urgență aceeași oameni, efectele vor fi zero. Comportamentul populației va fi același. Populația a fost umilită. Și dacă dai mama stării de urgență, psihologic, populația nu e pregătită să mai asculte actualii conducători ai operațiunii”, a declarat Traian Băsescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel