Stanciu şi Niţă au un nou antrenor: Pavel Hapal, la Sparta Praga
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Nicolae Stanciu. foto: www.sparta.cz
Nicolae Stanciu. foto: www.sparta.cz
Fostul internaţional ceh Pavel Hapal este noul antrenor al echipei de fotbal Sparta Praga, la care joacă românii Florin Niţă, Bogdan Vătăjelu şi Nicolae Stanciu, a anunţat clubul, marţi, pe site-ul său oficial,

Numirea vine după demiterea tehnicianului italian Andrea Stramaccioni. Hapal, un fost mijlocaş în vârstă de 48 de ani, a avut 21 de selecţii pentru naţionala Cehoslovaciei şi 10 pentru cea a Cehiei.

La nivel de echipe de club, el a evoluat mai ales la Sigma Olomouc, Dukla Praga, Bayer Leverkusen şi CD Tenerife, iar în 2000 a îmbrăcat pentru jumătate de an tricoul Spartei Praga. Hapal a fost coleg la Leverkusen cu mijlocaşul român Ionuţ Lupescu.

Hapal a agăţat ghetele în cui în iunie 2002 şi aproape imediat a început cariera de antrenor. El a pregătit echipele SFC Opava, Mlada Boleslav (Cehia), FC Nitra. MSK Zilina (Slovacia) şi Zaglebie Lubin (Polonia). Cu Zilina, el a câştigat titlul de campioană şi calificarea în grupele Ligii campionilor, în 2010, iar cu naţionala Under 21 a Slovaciei a obţinut calificarea la EURO 2017. Fiul său, Ondrej, este component al echipei Under 17 a Spartei.

Hapal va conduce marţi primul antrenament al Spartei. Odată cu Stramaccioni au plecat de la Sparta şi managerul tehnic Leonidas Vokolos, secunzii Roberto Muzzi, Omar Danesi, fizioterapeuţii Federico Pannoncini şi Stefano Campari, precum şi analistul video Vincenzo Sasso.

[citeste si]

Lui Stramaccioni i-au fost fatale ultimele două rezultate (egaluri), cu echipa din a doua parte a clasamentului, care au dus la clasarea echipei pe locul 5 după 19 etape, cu 9 victorii, 6 egaluri şi 4 eşecuri. Duminică, Sparta a remizat pe teren propriu cu Zbrojovka Brno, 1-1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel