Ștampila, INTERZISĂ. Vești bune de la ministrul Fondurilor Europene
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, a făcut anunţul pe care românii îl aşteaptă de zeci de ani: ştampila nu mai este obligatorie pe documente.

Ministrul Boloş a anunţat că Guvernul a reglementat semnarea documentelor legate de fondurile europene în format electronic, celebra ştampilă aplicată pe fiecare pagină în parte a contractelor fiind eliminată. 

"Începând cu data de 1 iunie, Guvernul României a interzis practica formatului letric al documentelor în sistemul de fonduri europene, deci se lucrează la nivel de beneficiari doar în format digital. Nu mai trebuie să meargă, de exemplu, primarii la Bucureşti să semneze un contract de finanţare. De la biroul dumnealor semnează contractele de finanţare. Nu mai trebuie celebrele ştampile care se puneau pe fiecare pagină de hârtie, conform cu originalul. Nopţi întregi semnau astfel de documente iar acum nu se mai întâmplă acest lucru.

Semnătura electronică funcţionează, cererile de rambursare se depun în format electronic, nu mai trebuie să facă drumul ca să depună cererea de rambursare de la sediul beneficiarului până la sediul organismului intermediar sau la sediul autorităţii de management. Aceste drumuri nu mai există", a anunţat Marcel Boloş în cadrul dezbaterii 'Upgrade Romania – PLANUL DE REPORNIRE A ECONOMIEI LA 6 LUNI DE CRIZĂ PANDEMICĂ', organizată de DC Media Group.

VIDEO: 

    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel