Stadion Dinamo: Burleanu, anunț termen finalizare
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, luni, că anul 2021 'pare să fie în momentul de faţă' termenul de finalizare a lucrărilor de construcţie a Stadionului Dinamo.

Stadionul Dinamo ar trebui să fie gata înainte de începerea EURO 2020. 'Anul 2021 pare să fie în momentul de faţă termenul pentru finalizarea Stadionului Dinamo. Nu e o veste foarte bună pentru suporterii dinamovişti, dar se ştiu toate problemele privind dreptul de proprietate al acelui stadion', a spus Burleanu. Acesta a menţionat că fotbalul din România se va confrunta în 2-3 ani cu o problemă privind infrastructura.

'Noi considerăm că azi avem nevoie de o dezvoltare a infrastructurii la nivelul fotbalului de masă, acolo unde copiii şi juniorii noştri evoluează. Pentru că nu avem cele mai bune condiţii, terenurile sunt foarte puţine. Iar numărul copiilor care joacă fotbal este pe un trend ascendent. Şi dacă ne uităm la aceste date, peste 2-3 ani vom avea o mare dificultate, practic vom avea un număr insuficient de terenuri de joc. De aceea noi, ca federaţie, am încercat să intrăm în parteneriat cu autorităţile locale pentru finanţare. Dar FRF nu poate rezolva aceste probleme, de aceea avem nevoie de ajutorul Guvernului pentru investiţii în infrastructură', a adăugat preşedintele FRF.

Patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo. Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului.

Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia. În afară de Dinamo, probleme există şi la Stadionul Rapid, acolo unde a fost făcută o estimare prea mică a costurilor, doar 26 de milioane de euro pentru capacitatea de 14.000 de locuri a arenei.

Vezi și: Dinamo - Hermannstadt, meci interzis cardiacilor. Dramatism total



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel