"Springboks" vor fi primiţi ca nişte eroi într-o Africă de Sud în criză
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Componenţii naţionalei "Springboks", câştigătorii Cupei Mondiale de rugby 2019, sunt aşteptaţi să revină, marţi, în ţara natală pentru un tur de onoare într-o Africă de Sud aflată în criză, după un sfert de secol de la căderea apartheid-ului, informează AFP.

Erijaţi în "eroi" după triumful de sâmbătă, contra Angliei (32-12), în finala Cupei Mondiale din Japonia, primii jucători ai XV-lui sud-african sunt aşteptaţi să sosească în cursul serii pe aeroportul din Johannesburg. De asemenea, selecţionerul Rassie Erasmus şi căpitanul de culoare al "Boks", Siya Kolisi, vor deschide festivităţile cu o conferinţă de presă.

Dar majoritatea jucătorilor vor reveni abia miercuri în ţară, iar de joi vor începe o serie de parade populare care îi vor purta prin Pretoria, Johannesburg, Soweto, Durban, East London, Port Elizabeth şi Cape Town.

Zeci de mii de fani sunt aşteptaţi pe şosele, iar guvernul a făcut luni un apel la populaţie pentru a le rezerva jucătorilor "o primire de eroi".

După cele din 1995 şi 2007, acest al treilea titlu mondial este o bulă de oxigen într-o ţară confruntată cu numeroase probleme, precum şomaj ridicat, sărăcie, infracţionalitate ridicată, după 25 de ani de la instalarea democraţiei.

Naţionala Africii de Sud a câştigat sâmbătă cea de-a noua ediţie a Cupei Mondiale la rugby, desfăşurată în Japonia, învingând în finală, la Yokohama, reprezentativa Angliei cu scorul de 32-12 (12-6).
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel