Sporuri medici. Monica Pop, de la Guvern: Absolut INADMISIBIL. Să fie CLAR!
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Monica Pop, manager general al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, a vorbit, luni, la plecarea de la Guvern, despre sporurile medicilor. 

Sporuri egale la spitale diferite, INADMISIBIL

”Doamna prim-ministru a propus, în mod foarte corect zic eu, să se facă un grup de lucru de câţiva manageri (...) Mi se pare absolut inadmisibil să aibă sporuri egale medicii din diferite spitale (...) Nu e normal (...) să fie sporurile egale la medici. Chiar dacă unul e chirurg în Spitalul Fundeni şi altul e chirurg în Spitalul din Lehliu, nu e normal să aibă acelaşi spor, pentru că nu fac acelaşi lucru (...) Ar trebui ca cei din spitalele care fac triaj să aibă 10% sporul sau 15% şi spor mai mare cei care lucrează într-adevăr şi care salvează vieţi”, a declarat Monica Pop, la plecarea de la Palatul Victoria.

[citeste si]

Ea a precizat că la întâlnirea de la Guvern s-a discutat despre fiecare gen de spital şi despre fiecare situaţie în parte.

"La spitalul pe care eu îl conduc nu sunt probleme. Noi ne-am încadrat în sporul acela de 23% global şi am putut să dăm oamenilor salariile aşa cum trebuie. Sunt nişte mici probleme care se pot rezolva", a mai afirmat Monica Pop.

”Să fie CLAR!”

Totodată, ea şi-a arătat speranţa ca Executivul va ţine cont de propunerile făcute de managerii de spitale.

"Să fie foarte clar: legea, în principiu, este o lege bună, este o lege care a crescut serios salariile celor mai multe categorii de salariaţi din spitale", a mai afirmat Monica Pop.

”Nu-i impresionează greva”

Întrebată dacă s-a discutat despre greva angajaţilor din sănătate, Monica Pop a răspuns: "Doamna Olguţa Vasilescu a spus, dacă îmi aduc aminte bine şi cred că da, că nu îi impresionează nicio grevă şi că orice grevă ar fi, asta este situaţia, că a fost o modificare substanţială de salarizare, ceea ce e foarte adevărat (...) Niciodată nu o să poată fi mulţumită toată lumea, sigur că ar trebui să fie o echitate şi asta va rezolva, sper din tot sufletul, grupul de lucru", a mai afirmat Monica Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel