Sportivii ucraineni vor evita orice contacte cu ruşii la Jocurile Olimpice de la Paris
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Ucraina va trimite sportivi la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, dar cu condiția de a menține distanța de omologii lor ruși și belaruși, conform unor recomandări făcute publice recent de către Comitetul Olimpic Ucrainean.

Această decizie vine în urma unei controverse inițiale privind participarea sportivilor din Rusia și Belarus în cadrul competiției.

Inițial, Ucraina amenințase cu boicotarea Jocurilor după ce Comitetul Olimpic Internațional a decis că sportivii ruși și belaruși care nu susțin explicit invazia Ucrainei și nu au legături militare pot concura ca sportivi neutri. Cu toate acestea, Kievul a decis să participe, deși fără entuziasm.

Conform recomandărilor recente, orice contact cu sportivii din „state agresoare” este descurajat, atât în interiorul, cât și în afara locurilor olimpice. Aceste măsuri sunt menite să prevină posibile „provocări”, conform informațiilor furnizate de Kyiv Independent.

Sportivii ucraineni sunt sfătuiți să evite implicarea în discuții cu sportivii din Rusia și Belarus pe rețelele de socializare și să mențină o distanță adecvată în cadrul ceremoniilor de premiere, evitând distribuirea de fotografii sau videoclipuri în care apar omologii lor ruși sau belaruși.

De asemenea, se recomandă ca sportivii ucraineni să se abțină de la conferințe de presă comune, interviuri și transmisiuni în direct, cu excepția cazurilor în care acestea sunt legate direct de competițiile sportive.

În plus, Comitetul Olimpic al Ucrainei îndeamnă sportivii să raporteze orice încălcare a cerințelor de neutralitate din partea rușilor și belarușilor.

Jocurile Olimpice de vară din Paris sunt programate să aibă loc în perioada 26 iulie - 11 august

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel