Spitalul din Reşiţa ar putea rămâne fără acreditare. Preşedintele ANMCS a făcut anunţul
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Spitalul din Reşiţa va avea acreditarea suspendată, după apariţia unor imagini terifiante în mass-media. 

"S-au identificat neconformități destul de importante, dar care nu puneau spitalul în situația de a nu fi acreditat, dar nici nu ne permiteau să îl acreditam. Astfel spitalul a avut o perioada de un an de zile în care și-a asumat remedierea acestor neconformitati, o perioada de un an în care a beneficiat de contactul cu reprezentanții instituției noastre. După aceasta perioada spitalul a solicitat o reevaluare(…) și a reușit cu greu încadrarea în categoria a 4-a de acreditare, acreditare cu încredere redusă.

Pacientul se poate duce în acest spital, dar trebuie să fie conștient că un spital încadrat în categoria a 4-a prezintă mult mai multe riscuri pentru pacient, în timpul contactului său cu unitatea sanitară respectivă.

Chiar în acest moment structurile de specialitate ale ANMCS studiază posibilitatea retragerii acreditării. Suntem în contact permanent cu Ministerul Sănătății și cu corpul de control al Ministrului Sănătății, care urmează să ne trimiă în cursul acestei zile concluziile preliminare ale inspecției pe care au făcut-o la fața locului. Și mai mult ca sigur până diseară vă fi emis ordinul de suspendare a acreditării", a precizat președintele ANMCS, dr. Sorin Ungureanu, la Antena 3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel