Spitalele din România urmează să trateze 19 copii din Fâșia Gaza
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Centrul care coordonează situațiile de criză la nivel european a cerut României să ofere tratament pentru 19 copii din Fâșia Gaza.

Un grup format din 19 copii palestinieni din Fâșia Gaza va primi tratament medical în spitalele din România. Acești copii vor fi transportați cu avioane militare și vor fi internați în regim de urgență în unitățile spitalicești din București.

Este vorba despre o misiune de care ar urma să se ocupe Armata României, conform Digi 24.

Mai exact, 16 se află în Palestina, iar ceilalți trei sunt în Turcia. Aceștia din urmă sunt copii care suferă de cancer și sunt programați pentru internare la Spitalul "Marie Curie".

Ceilalți 16 minori vor ajunge pe mâna medicilor de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

Copii bolnavi de cancer

Aceasta este o operațiune de salvare solicitată de Uniunea Europeană. Centrul care coordonează situațiile de criză la nivel european a cerut României să ofere tratament pentru acești 19 copii, iar România a acceptat să se implice în misiunea de salvare.

Urmează să se stabilească exact data zborului.

Războiul din Gaza a început pe 7 octombrie 2023. Atunci grupările militante palestiniene conduse de Hamas au lansat o ofensivă surpriză împotriva Israelului. "Operațiunea Potopul Al-Aqsa" a început cu o ploaie de rachete. Apoi, aproximativ 3.000 de militanți au străpuns bariera Gaza-Israel și au atacat comunitățile israeliene vecine și bazele militare.

În urma uciderii mai multor civili, dar și răpirii de persoane, Israel a declarat război Hamasului, intrând în Fâșia Gaza pentru a destructura gruparea, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel