Spitale Regionale. Cristian Bușoi: Pierderea a 150 de milioane de euro ar fi CRIMINALĂ
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Cristian Busoi
Cristian Busoi
Vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi spune că PSD ar trebui să lase orgoliul la o parte și să constituite un grup de specialiști apolitici la Ministerul Sănătății care să lucreze la proiectele Spitalelor Regionale, în caz contrar România riscând să piardă finanțarea europeană. 

"Pierderea a 150 milioane euro pentru spitalele regionale dovedește dezinteres total. Pe două guverne PSD le-a durut fix în spate că au promis spitale regionale și că pot fi făcute pe bani europeni.PSD trebuie să lase orgoliul și să facă urgent la Ministerul Sănătății un grup de specialiști, fără culoare politică, care să înceapă să lucreze intens pentru acest proiect. PNL va susține acest grup de lucru.

De un an atrag atenția, nu doar ca politician PNL, ci și ca europarlamentar român, fără a mai critica politic, că România pierde banii europeni pentru construirea spitalelor regionale," spune Cristian Bușoi.

Fără răspuns, de peste un an 

În mai bine de un an, nu a existat niciun fel de răspuns administrativ, de la cele două guverne. Dacă nu există o implicare la nivel de premier și de ministru al Sănătății, echipele tehnice de lucru nu pot înainta prin încrengăturile birocratice de la nivel local, național sau de la Bruxelles.

La Comisia Europeană și în Parlamentul European se vorbește cu surprindere și dezamăgire despre faptul că România nu a fost interesată să atragă 150 de milioane de euro pentru construirea spitalelor regionale. De anul trecut, România este în atenția autorităților europene și recent și a OMS, din cauza epidemiei de rujeolă și gripă și, implicit, din cauza situației din spitalele din țară. Dacă am reuși să facem aceste 3 spitale în acest exercițiu financiar, am avea toate șansele ca la finalul perioadei să primim toți banii din bugetul UE pentru construirea și dotarea lor, nu doar 150 milioane, prin redistribuirea banilor de la alte axe de finanțare (nici la autostrăzi sau alte proiecte majore guvernul PSD nu e în stare să facă progrese) și mai ales, am avea șansa ca în următorul exercițiu financiar să cerem bani pentru încă cel puțin 3 alte spitale regionale (construirea lor din banii Fondului suveran e o gogoașă marca Dragnea-PSD).

Pierderea banilor europeni gratis pentru spitalele românești va pune însă un semn de întrebare despre capacitatea administrativă a România de a gestiona procese europene complicate, cum este și preluarea președinției Consiliului European," a mai spus Cristian Bușoi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel