Spital nou cu 5 etaje și heliport în Alexandria. Adrian Gâdea spune că "stăm bine": Ne dorim un act medical de calitate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video DC News TV
captură video DC News TV
Investiții pe bandă rulantă în spitalele din județul Teleorman! Spitalul Județeean de Urgență "Alexandria" va avea un corp adiacent cu 5 etaje.

Teleormanul nu pierde vremea și investește și în sănătate, pe lângă infrastructură și școli. Adrian Gâdea, candidat PSD la CJ Teleorman, a vorbit la DC Votez despre eforturile financiare constante care se fac în domeniul medical, mai precis pe zona reabilitării și modernizării clădirilor cu fonduri europene.

”Va avea toată dotarea corespunzătoare. Va fi și un heliport”

"Stăm bine și vom sta și mai bine în perioada următoare. În acest moment, în incinta Spitalului Județean de Urgență Alexandria construim un corp cu 5 etaje, practic putem spune că facem un spital nou cu fonduri europene dar și cu fonduri alocate din bugetul județului. Acest proiect este derulat prin Compania Națională de Investiții, o investiție în plină derulare. Va avea toată dotarea corespunzătoare. Va fi și un heliport.

Primele două corpuri ale spitalului au fost reabilitate și modernizate cu o vreme în urmă tot cu fonduri europene. Peste o perioadă nu foarte lungă de timp vom semna o refinanțare pentru a reabilita/consolida un alt corp de clădire al spitalului. Este vorba de cel de-al treilea corp care nu a intrat în primul proiect în urma căruia au fost reabilitate primele două corpuri. 

Încă un corp de spital

Acum două săptămâni de zile, cu fonduri europene, am finalizat un proiect în urma căruia au fost achiziționate echipamente medicale și nemedicale care au intrat în dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Alexandria. Suntem în execuție, tot cu fonduri europene,  cu un proiect privind extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe. Ni s-a aprobat și finanțarea pentru digitalizarea spitalului și, de asemenea, am mai depus documentația pentru a obține avizul de la Ministerul Sănătății astfel încât în perioada următoare să identificăm o sursă de finanțare, să construim un alt corp nou de spital în care să transferăm activitatea secției de Oncologie și Dermato-venerice care astăzi își desfășoară activitatea într-un alt corp. Să le avem pe toate în curtea Spitalului Județean.

Spitalul de la Zimnicea este într-un proces de reabilitare și modernizare, Spitalul Municipal de la Roșiorii de Vede va fi reabilitat și modernizat, Spitalul de la Turnu Măgurele va avea într-o lună de zile terminată proiectarea, după care va urma licitația pentru execuție și, de asemenea, suntem în perioada în care pregătim documentația pentru a obține finanțarea pentru reabilitarea și modernizarea spitalului de la Videle.

A reprezentat mereu pentru mine o prioritatea acest domeniu al sănătății pentru că vorbim de un domeniu extrem de important pentru prezentul dar mai ales pentru viitorul unei societăți. Urmărim să creăm condiții mai bune atât pentru personalul medical dar și pentru pacienți astfel încât actul medical să fie unul de calitate" a spus Adrian Gâdea.

Interviul complet, aici:

Youtube video image

 

Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Teleorman, CMF: 21240002

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel