Data publicării:

Spital bombardat în Gaza, sute de oameni au murit. Bogdan Chirieac: Reacțiile pe plan mondial sunt devastatoare. Nu văd ce avantaj ar fi avut Israelul

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
captură video Sky News
captură video Sky News
Atac israelian sau bombă trasă greșit de Hamas?

Cel puțin 300 de oameni ar fi fost uciși în urma unei explozii la un spital din Gaza, potrivit Reuters. Al-Jazeera transmite că ar fi vorba de 500 de victime, fără a preciza numărul de morți și de răniți, iar cauza exploziei ar fi un atac aerian israelian.

Pe fondul tragediei, un oficial palestinian de rang înalt a declarat că președintele Mahmoud Abbas și-a anulat participarea la o întâlnire programată miercuri cu președintele Joe Biden și alți lideri din Orientul Mijlociu.

Citește și Israelul ar fi lovit un spital din Gaza, reacții internaționale. Netanyahu: Teroriștii barbari au atacat spitalul, nu IDF

Ce s-a întâmplat acolo? Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat:

"Peste 50% din rachetele trase de Hamas nu-și ating ținta, unele dintre ele cad chiar în Fâșia Gaza. Nu văd ce avantaj ar fi avut Israelul să bombardeze un spital. De altfel, reacțiile pe plan mondial sunt devastatoare. Mahmud Abbas, președintele Oragnizației pentru Eliberarea Palestinei, a anulat întâlnirea de mâine cu Joe Biden. Lăsați că s-au pronunțat fără echivoc, acuzând Israelul, Qatar, Turcia, Egipt... dar s-a pronunțat Canada! Deci nu văd ce ar fi avut de câștigat Israelul. Înțeleg că cei care sunt acuzați de Israel sunt fie Jihadul Islamic Palestinian, fie Hamas care a încercat să dea o rachetă în Israel și această rachetă, din mare nefericire pentru cei aflați în spitalul din Fâșia Gaza, a căzut peste ei provocând, într-adevăr, un număr record de victime. 

Sunt tot felul de declarații acum, la cald... Israelul nu a atacat orbește în Fâșia Gaza, atacă chirurgical, eliminând liderii Hamas și, repet, nu există niciun interes al Israelului să ucidă civili. Și civilii dintr-un spital, atenție! Așa ceva este foarte greu de crezut.

Câtă vreme ești în Fâșia Gaza ești într-o zonă de război extrem de dificilă. Nu se poate garanta securitatea. Oamenii ăștia care erau în curtea spitalului, în mod normal, trebuiau să fie în siguranță, mai ales că s-au mutat din Nord în Sud, respectând indicațiile autorităților israeliene. O rachetă, în opinia mea, care nu are cum să fie trasă de Israel - cel puțin, nu cu bună știință - le-a luat viața la sute dintre ei. Cum poți să fii în siguranță în Gaza? Și, atenție! Nu a început încă războiul în Fâșia Gaza, să știți! Suntem încă la faza de rachete trimise de unii sau de alții.

Hamas dorește un număr mare de victime palestiniene pentru ca opinia publică internațională să acuze Israelul. Cred că e și principalul motiv pentru care Netanyahu nu a intrat în Gaza și nu știu sigur dacă va intra cu armata. S-ar putea să rămână la lovituri aeriene și incursiuni ale trupelor de comando pentru recuperare de ostatici sau lichidare de lideri Hamas."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel