Data publicării:

Spionajul american anunță că Rusia face un video cu actori, pretext pentru atacarea Ucrainei. Chirieac: Mult prea simplu. Informație gen Hollywood

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că scenariul lansat de SUA nu reprezintă realitatea de la Kremlin. 

Conform unor surse din rândul spionajului din SUA, Kremlinul ar regiza un videoclip cu o așa zisă invazie a ucrainienilor pe teritoriul Rusiei pe care să îl folosească ca propagandă, pentru a justifica invazia Ucrainei. 

”Eu cred că asta e o informație gen Hollywood. E mult prea simplu ca Moscova să procedeze astfel. Nu am nicio îndoială că se va folosi un pretext pentru ce urmărește președintele Putin, fie ocuparea Donbas, fie ocuparea întregului litoral al Mării Negre, aparținând acum Ucrainei, și legătura cu Transnistria, fie un guvern pro-rus la Kiev. Dar nu altfel, cu actorii, cu altele. Păi se vor găsi aceștia. Putin ține foarte mult la imaginea lui, chiar mult prea mult”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac. 

În privința acțiunilor precedente pe care liderul de la Kremlin le-a întreprins, ideea unui astfel de film nu iese din discuție. 

”Ar fi o prostie fără margini. Până acum problema Rusiei este că, în lipsa succesului economic, agită tancurile, dar nu că a făcut prostii de această amplitudine. Deci să rămânem la scenariul hollywoodian. Diferența între americani și britanici a dat-o o chestiune foarte solidă, aceea că Putin ar dori o lovitură de stat la Kiev și punerea unui guvern pro-rus, ca să ia toată Ucraina. Asta are sens. Dacă s-au recrutat actori care să îi joace pe soldații ruși morți, apoi chiar trebuie să îi omoare, că se face praf credibilitatea lui Putin”, a mai spus Chirieac. 

Rusia ar plănui un atac fals al Ucrainei

Oficialii americani au afirmat că Rusia ar pregăti să „fabrice un pretext pentru o invazie” a Ucrainei prin crearea „unui videoclip de propagandă foarte grafic” care ar descrie un atac fals al Ucrainei împotriva Rusiei, scrie CNN. Dezvăluirea de către SUA a presupusului complot este cea mai recentă dintr-o serie de dezvăluiri menite să atenueze impactul oricărui pretext pe care Rusia îl poate folosi pentru a invada Ucraina și vine după ce oficialii americani au avertizat că Moscova ar putea folosi o operațiune de acest fel pentru a justifica o astfel de invazie.

Rusia a continuat să acumuleze forțe și echipamente militare de-a lungul granițelor Ucrainei, în ciuda eforturilor diplomatice ale SUA și ale aliaților de a detensiona situația.

Vorbind într-o conferință de presă de la Pentagon de joi, secretarul de presă John Kirby a spus că SUA consideră că guvernul rus „planifică să organizeze un atac fals al armatei ucrainene sau al forțelor de informații împotriva teritoriului suveran al Rusiei sau împotriva oamenilor vorbitori de limbă rusă”, pentru a crea  un motiv fals pentru o invazie.

„Ca parte a acestui atac fals, credem că Rusia va produce un videoclip de propagandă foarte grafic, care ar include cadavre și actori care ar reprezenta persoane îndoliate și imagini cu locații distruse, precum și echipamente militare în mâinile Ucrainei sau Occidentului, chiar până în punctul în care unele dintre aceste echipamente ar fi făcute să arate de parcă ar fi fost furnizate de Vest Ucrainei”, a spus Kirby. Vezi mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel