Speriați de navele iraniene din Canalul Suez, israelienii anunţă creşterea bugetului militar
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
nave iraniene suez
nave iraniene suez

Israelul consideră un fapt 'de cea mai mare gravitate' anunţata traversare a Canalului Suez spre Marea Mediterană de către două nave de război iraniene, pentru prima oară după 1979, avertizând că va fi nevoit să-şi crească bugetul pentru apărare în contextul tensiunilor regionale.

'Componenta de securitate este indispensabilă pentru orice acord de pace şi noi, astăzi, suntem martori ai instabilităţii în regiunea în care trăim şi ai încercărilor Iranului de a exploata această situaţie pentru a-şi extinde influenţa în regiune prin trimiterea a două nave de război prin Canalul Suez', a declarat premierul Benjamin Netanyahu, potrivit Agerpres. 'Israelul tratează cu cea mai mare seriozitate această iniţiativă iraniană, precum şi alte evoluţii care subliniază ceea ce noi am spus în ultimii ani şi anume că nevoile de securitate ale Israelului vor creşte', a avertizat Netanyahu, în deschiderea reuniunii Consiliului de miniştri. 'În consecinţă, bugetul apărării va creşte', a adăugat şeful executivului israelian.

Bugetul anual israelian al apărării este de ordinul a 13 miliarde de dolari, dintre care 2,7 miliarde de dolari reprezintă asistenţa militară americană, adică sub 7% din Produsul Intern Brut (PIB).

Anunţul Israelului intervine pe fondul preocupărilor sale în legătură cu posibilitatea creşterii influenţei mişcărilor islamice în urma revoltelor populare din regiune şi încercuirea sa cu naţiuni ostile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel