Specula în domeniul criptomonedelor, la nivel maxim, avertizează investitorii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Michael Burry, unul dintre cei mai cunoscuţi investitori din SUA, avertizează asupra speculei din domeniul criptomonedelor. 

„Ok, n-am mai făcut asta până acum, cum cumperi în lipsă (short selling – n.r.) o criptomonedă? Există reduceri aplicate short-urilor?”, a scris Burry pe Twitter, ştergând ulterior postarea.

În urmă cu peste un deceniu, Burry a plasat un uriaş pariu asupra creditelor ipotecare subprime din Statele Unite, mişcarea fiind imortalizată în cartea şi filmul „The Big Short”. Acum, investitorul evidenţiază faptul că ar putea adopta o poziţie similară împotriva spaţiului crypto.

„În situaţii atât de volatile, tind să cred să este mai bine să nu shortezi, însă încerc să gândesc cu voce tare”, reiese din tweet.

Şeful Scion Asset Management, care îşi şterge în mod constant tweet-urile, a criticat vehement industria crypto. El a caracterizat moneda Shiba Inu drept „lipsită de sens”, a ridiculizat preţul Dogecoin şi a avertizat că Bitcoinul constituie o „bulă speculativă”, scrie Mediafax.

Frenezia bitcoin, comparată cu bula dot-com

De altfel, managerul de fond a comparat frenezia creată de Bitcoin, meme stocks şi alte active populare cu bula dot-com şi bula imobiliară de la mijlocul anilor 2000. În plus, a avertizat că activele respective „sunt impulsionate de o fervoare speculativă care a ajuns la înălţimi absurde, iar prăbuşirea va fi dramatică şi dureroasă”.

Pe lângă pariul imobiliar, Burry este cunoscut pentru investiţiile în GameStop şi pentru faptul că a pregătit terenul pentru masivele poziţii de tip short din ianuarie, care au dus ulterior la fenomenul aşa-ziselor „meme stocks”. Recent, Burry a plasat pariuri împotriva producătorului de maşini electrice Tesla şi Ark Invest, al celebrei investitoare Cathie Wood.

Bitcoin a ajuns vineri la 60.000 de dolari pentru prima dată în ultimele șase luni, apropiindu-se de maximul său record, pe măsură ce traderii au devenit tot mai încrezători că autoritățile de reglementare din SUA vor aproba lansarea unui fond tranzacționat la bursă (ETF), relatează Reuters, scrie Mediafax.

Investitorii în criptomonede au așteptat aprobarea primului ETF din SUA pentru bitcoin, a cărui recentă revenire a fost alimentată în parte de anticiparea unei astfel de măsuri, care este văzută ca o accelerare a adoptării generalizate a activelor digitale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel