Spectacolul "Sonată de toamnă", în premieră pe ţară, la Teatrul Nottara
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Premieră naţională la Teatrul Nottara din Bucureşti. 

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, are plăcerea să anunţe premiera spectacolului "Sonată de toamnă" de Ingmar Bergman (traducerea: Monica Andronescu), o montare în premieră pe ţară, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Din distribuţie fac parte: Victoria Cociaş, Laura Vasiliu, Sorina Ştefănescu şi Dan Bordeianu.

Decorul este semnat de Ştefan Caragiu, costumele, de Alexandra Mâzgăreanu, iar muzica originală, de Alexandru Suciu. Reprezentaţia este programată sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 18.00, la Sala George Constantin.

Una dintre cele mai cunoscute creaţii ale lui Ingmar Bergman, Sonată de toamnă vorbeşte azi, într-o interpretare cutremurătoare, despre suferinţă, despre feminitate, despre depresie, despre asumare, despre pierderi irecuperabile şi, mai ales, despre (NE)IUBIRE. O pianistă celebră îşi vizitează fiica, soţia unui pastor, într-un sat pierdut de lume, după mulţi ani în care nu s-au văzut. Viaţa a trecut peste fiecare dintre ele, în aceşti şapte ani în care au stat departe fiecare a trăit momente teribile, momente importante, momente ultime, la care cealaltă n-a avut acces, iar întâlnirea lor, care durează o zi şi-o noapte, scoate la iveală umbrele şi traumele trecutului, dezvăluie, ca un tăvălug, cioburi de suferinţă care taie ascuţit şi aşază, cu cruzime, oglinda în faţă.

Film-capodoperă, considerat "cântecul de lebădă" al lui Ingrid Bergman, "Sonată de toamnă" este, de altfel, singura colaborare a celor doi mari creatori: Ingmar Bergman şi Ingrid Bergman. Povestea se înscrie în preocupările permanente ale celebrului regizor: sondarea trecutului, relaţia cu părinţii, traumele copilăriei, explorarea feminităţii, căutarea iubirii.

Versiunea lui Alexandru Mâzgăreanu, atât de actuală într-o lume care-şi caută din ce în ce mai mult reperele, este ca o operaţie pe cord deschis. Sondează cu fineţe relaţia teribil de fragilă dintre patru fiinţe umane, care încearcă să se regăsească, se arată în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel