Specialiștii au descoperit "zona răului" din creier
Un neurolog german susţine că a descoperit regiunea din creier asociată cu comiterea de activităţi infracţionale. Acea zonă are o culoare întunecată în cazul criminalilor, al violatorilor şi al hoţilor, informează Dailymail.
Medicul Gerhard Roth din Bremen susţine că "regiunea răului" se află în lobul cerebral central şi apare pe radiografii sub forma unei mase întunecate.
Cercetătorul a făcut această descoperire în timp ce analiza creierele unor persoane condamnate pentru comiterea de acte violente, în cadrul unui studiu comandat de Guvernul german.
"Le-am proiectat acelor persoane o serie de scurtmetraje şi am măsurat undele cerebrale pe care le emiteau în acele momente. Atunci când în filme erau prezentate scene brutale şi sordide, subiecţii nu arătau niciun fel de emoţie. În acele zone cerebrale în care se formează pentru oamenii obişnuiţi sentimentele de compasiune şi milă, în cazul lor nu se petrecea nimic", a explicat Gerhard Roth.
Acea masă întunecată, aflată în partea din faţă a creierului, a apărut în toate tomografiile persoanelor care au comis acte de violenţă criminală.
În urma acestui studiu, savantul german susţine că infractorii au "o predispoziţie genetică" pentru violenţă.
Gerhard Roth spune că nu există doi infractori identici. El i-a împărţit pe aceştia în trei grupuri, în încercarea lui de a descoperi unde se află "răul".
Din primul grup, denumit "grupul oamenilor sănătoşi psihologic", fac parte acele "persoane care cresc într-un mediu în care pare OK să baţi, să furi şi să ucizi".
Din al doilea grup fac parte criminalii deranjaţi mintal care privesc lumea înconjurătoare ca pe un mediu ameninţător. "O privire greşită, o mişcare nepotrivită, iar ei explodează şi pot să devină criminali", afirmă expertul german.
Al treilea grup este format din psihopaţii puri, un grup din care fac parte tirani precum Hitler şi Stalin.
Gerhard Roth este unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în neurologie din Germania şi a lansat în urmă cu câţiva ani un apel care vizează adoptarea unor reforme în ceea ce priveşte sentinţele judecătoreşti pronunţate în această ţară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News