Specialist în parenting: „Ar trebui să existe mai multă consiliere!” video
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Prof. univ. dr. Georgeta Pânișoară, specialist în parenting, a vorbit în cadrul emisiunii De Ce Citim, despre necesitatea copiilor de a ști ce drum vor să urmeze. 

„Este foarte important ca acel copil să aibă o viziune despre ce vrea să se facă și la 5 ani și la 15 ani. Sunt o grămadă de copii care mai au un an și termină liceul și nu știu ce vor să se facă. Nu și-au identificat această motivație. Aici ar trebui să fie un mic semnal de alarmă. Ar trebui deja să știe cam ce-și dorește să facă, ce îi place să facă, la ce este capabil care sunt punctele mele forte. Ar trebui să existe mai multă consiliere în direcția asta.”

Comparație cu viața de cuplu 

„Așa cum am spus și mai devreme, legat de consilierea de familie: dacă avem același mod de a trăi, dacă există aceeași dorință de a crește copiii într-un anumit fel. Și la copil, trebuie într-un fel sau altul, să-și dea seama chiar dacă schimbă respectiva viziune, dar să știm la un moment dat că ești suficient de implicat în viața ta încât să-ți dorești să faci niște lucruri pe care să fii conștient că le vei face o perioadă relativ lungă de timp”, a spus Georgeta Pânișoară.

Notă
Parenting = educarea și creșterea copiilor 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel